Header Ads

WWE Great Balls of Fire - összefoglaló, értékelő - RAW - beharangozó

Magyar idő szerint hétfő hajnalban került megrendezésre a Great Balls of Fire pay-per-view Dallasban.

Fotó: WWE
A gálán a WrestleMania 33 óta először védte meg az Universal övet Brock Lesnar a TNA és az NXT korábbi sztárja Samoa Joe ellen. Szintúgy sor került egy hatalmas összecsapásra Braun Strowman és Roman Reigns között.

Először is, ha még nem láttad volna a gálát és nincs Network előfizetésed, az alábbi LINKEN megnézheted.

Pre-Show

WWE Cirkálósúlyú Bajnoki Címmeccs: Neville (c) vs. Akira Tozawa (with Titus O'Neil)
Fotó: WWE
A Cirkáló bajnok hozta a kötelezőt, Tozawa ugyan kizökkentette a bajnokot a ritmusából, de egy rúgás után mégis csak örülhetett.

Győztes: Neville

Great Balls of Fire

Seth Rollins vs. Bray Wyatt
Fotó: WWE
A main cardon ez a két szupersztár kezdte meg a műsort a tőlük megszokhatott módon. Intenzív összecsapást láthattunk a Kingslayer és a Világok Felfalója között, amelyet a néhány hónappal ezelőtt még WWE Bajnok Wyatt nyert meg.
Győztes: Bray Wyatt

Enzo Amroe vs. Big Cass
Fotó: WWE
Azt kaptuk amire számítani lehetett, Cass könnyedén elbánt egykori barátjával, ehhez csak egy Big Boot kellett.

Győztes: Big Cass

30 perces Iron-Man Raw Tag Team meccs: Cesaro és Sheamus (c.) vs. Hardy Boyz
Fotó: WWE
A történelem első Iron Man Tag Team meccsére került sor, amelyet jól összeraktak a srácok sok izgalommal és drámával. Az nyer, aki a legtöbb tust, feladást vagy kiszámolást eléri 30 perc alatt. Sheamusék rögtön az első percben szereztek egy tust, majd vittek kettő nullára, majd 3-1-re. A Hardyk ezt követően összeszedték magukat és az utolsó 10 percben döntetlenre hozták az állást, 3-3 volt ekkor. Az utolsó percben jött a dráma, azt hihettük a Team Exteme behúzza a győzelmet, de Cesaro egy leverge tussal kopogtatta Jefft, majd mikor úgy tűnt, hogy a Twist of Fate után meglehet az egyenlítés lejárt az idő.

Győztes és ezzel továbbra is tag team bajnok: Cesaro és Sheamus

RAW Női Bajnoki Címmeccs: Alexa Bliss vs. Sasha Banks
Fotó: WWE
Várni lehetett, hogy nem lesz egyértelmű győztes, Alexa csak kiszámolással tudott győzedelmeskedni, de a meccs után megkapta a jussát Sashatól Michael Colék előtt a kommentátor asztalnál.

Győztes és ezzel továbbra is Női Bajnok: Alexa Bliss

Interkontinentális Bajnoki Címmérkőzés: The Miz (c.) vs. Dean Ambrose
Fotó: WWE
Ambrosenak a mérkőzés során megsérült a térde, de ez sem hátráltatta és irányítani tudta a meccset. Közel állt a győzelemhez a Dirty Deeds után, azonban Maryse a ringkötelekre tette férje lábát, így a bíró megszakította a számolást. Maryse elterelte a bíró figyelmét eközben a Miztourage Deant hátráltatta, aminek köszönhetően Miz értékesíteni tudta befejező mozdulatát a Skull Crushing Finale-t, megvédve az övet.
Győztes és ezzel továbbra is Interkontinentális Bajnok: The Miz

Ambulance meccs: Roman Reigns vs. Braun Strowman
Fotó: WWE
Ahogy várni lehetett egy nagy fizikai összecsapást láthattunk az este folyamán, amely vitte a prímet. Nem sokáig vacakoltak a ringben hamar előkerült Strowman által egy acél lépcső, majd Reigns egy széket vett elő, ami hatástalan volt Braun ellen. A mentőnél is Strowman volt előnyben Reignsnek csak annyi momentuma volt, amikor beadta a spreart Braunnak a ledfalon keresztül. A mentőbe már nem sikerült beraknia az ellenfelét, egy Spearel próbálkozott, de Braun elugrott előle, így egy maga esett bele a mentőbe, ezzel vereséget szenvedve.

Győztes: Braun Strowman
Fotó: WWE
Hirtelen azonban kiugrott Reigns a mentőből és beletuszkolta Strowmant, azután elhajtott. Az aréna hátuljában egy kisebb hezitálás után, úgy döntött, hogy rükvercbe teszi a járgányt és neki megy egy pótkocsinak. A RAW GM-e Kurt Angle nem hitt a szemének, mentőket és tűzoltókat hívott, akik nagy nehezen kitudták szabadítani a vérző Strowmant, aki eleinte kúszott, majd nagy nehezen, de saját lábán távozott, azt kiáltva, hogy hagyják őt egyedül.

WWE Universal Bajnoki Címmérkőzés: Brock Lesnar (c.) vs Samoa Joe
Fotó: WWE
Goldberg kivételével Lesnar már egy jó ideje nem talált méltó kihívóra, most azonban ez változott, hiszen egy feltüzelt TNA ikonnal találhatta szemben magát, aki egyáltalán nem félt tőle. Heyman mikrofont ragadott és igyekezett felkonferálni az ügyfelét, de Joe hátulról rátámadt Lesnarra egy kis előnyt kovácsolt magának a gong előtt. Samoa Joe ezután is irányított, de nem jött össze a Coquina Clutch, Brock fordított és jöttek a Suplexek, Joe fordított újra a Clutch-al probálkozott, de Lesnar még ha nehezen is, de levédekezte ellenfele összes próbálkozását. Jött néhány Suplex és a híres F5, ezután Brock karjai a magasba lendülhettek győzelme után.
Győztes és ezzel továbbra is Univerzális Bajnok: Brock Lesnar


Értékelés
Fotó: WWE
Azt kell, hogy mondjam, hogy ez a gála tökéletesre sikerült, a WrestleMania 33 és a Royal Rumble után ott van a harmadik helyen nálam. A WWE megmutatta, hogy a pay-per-viewi továbbra is élvezhetőek a heti adásaival ellentétben, de már ott is érzékelni vélem a pozitív változásokat, ahogy haladunk előre a SummerSlame felé. Az Iron Man meccs hozta meg igazán a hangulatot egy lehengerlő Reigns - Strowman meccsel és a főmérkőzés sem hozott csalódást, mert Lesnarnak volt kedve birkózni, így nem csak suplexeket láthattunk. A lányok meccse most nem volt kiemelkedő, de ott a történet építésére koncentráltak inkább. Én teljes mértékben elégedetten állhattam fel a fotelemből.
10/10

RAW - Beharangozó
Fotó: WWE
Az este legnagyobb kérdése természetesen az, hogy lesz-e valami retorziója Roman Reigns tettének, nem elképzelhetetlen, hogy Angle eltiltja majd, illetve Braun állapota is kérdéses. Az is lehet, hogy az lesz Reigns büntetése, hogy nem küzdhet meg Lesnarral a Universal Bajnoki Címért a SummerSlamen.

Mit tartogat a jövő Brock Lesnar számára? Joe nem teljesített rosszul, megérdemel egy visszavágót? Vagy talán új ellenfélre akad a Fenevad?

Az is kérdés, hogy mi lesz a Tag Team Bajnoki Címmel, lehetséges, hogy a Hardy Boyz nem kap már több lehetőséget a címek visszahódítására.

Mi a helyzet a csajoknál? Sasha Banks biztosan kap még egy meccset pláne úgy, hogy Alexa törlesztené a tegnapi meccsen kívüli elpáholást.

Folytatódhat-e a Wyatt-Rollins saga? Netán ők jelentkeznének be a vörösek legfőbb övére?

Érdekes RAW adásnak nézhetünk elébe, amelyet ITT nézhettek élőben.

És most ti jöttök a gondolataitokkal a gálát illetően!!!

5 megjegyzés:

 1. Románunk nem falnak tolatott, hanem egy pótkocsinak. Amúgy jó kis PPV volt szerintem

  VálaszTörlés
 2. Nem mostanában tett le az azstalra a wwe egy ilyen jó ppv-t a Brock Lesnar Samoa Joe n meglepődtem azthittem hogy lesnár elintézi fél perc alatt! De Joe nagyon jól helyt ált!

  VálaszTörlés
 3. Ha ezek után még egyszer megpróbálja a wwe előhozni a baby face reignst... Olyan heel promokat tol aztan ez a mentős eset.. :D Amennyire karaktertelen faceként pont annyira működik ez a big bad guy téna.

  VálaszTörlés
 4. Én félve álltam neki,de pozitívan csalódtam.
  Azt hittem Lesnar megint csak dobálózik majd,de hála istennek ott volt Joe. A tag team iron man izgalmas volt. Ami viszont a legjobban tetszett az a Reings és Strowman csatája,főleg a végén az a dolog a mentővel. Talán végre heel lesz Reings! :D

  VálaszTörlés
 5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.