Header Ads

Miért nem élvezhetőek a WWE adásai mindenki számára?

Sokakban felmerül a kérdés, hogy miért nézi még a pankrációt, ha már nem is olyan jó. Erre az a egyszerű válasz, hogy azért mert függő vagy. 

Fotó: WWE
Vannak persze olyanok akik letudnak ezzel állni, velem is megtörtént a WrestleMania 33 után néhány hétig, amikor semmi sem történt. Vagy épp gondoljunk arra a hét év szabályra, Jim Cornette szerint egy átlagos rajongó maximálisan csak hét évig nézi, de átlagosan 3-4 év után elhatárolódnak a pankrációtól. Egy függőnek akinek ez az élete viszont szinte lehetetlen elengednie a bizniszt. A jelenlegi termék önmagában nem rossz, csak vannak hiányosságai vagy épp hibái, de egy korcsoportnak nagyon is megfelel. A PPV-k kimondottan jók. Lássuk mik lehetnek az okai annak, hogy nem tetszik neked a jelenlegi WWE.

Korcsoport: Mert nem neked szól!
Fotó: WWE
A WWE jelenlegi műsorai újra a régi hagyományoknak megfelelően a 8-16 év közötti korosztálynak szólnak, akiknek jelenleg ez tökéletesen megfelel. Ők nem panaszkodnak, zabálják a terméket a szüleik pedig vásárolnak. Ha te idősebb vagy az nem kizáró oka annak, hogy ne nézd a WWE-t, lehet neked is tetszeni fog, de ha egy idő után már nem átlag néző vagy egyszerű mark vagy, akkor lehet smark lettél, aki mindenbe képes belekötni, ami nem tetszik neki. Erre mi a megoldás? Megbékélsz a jelenlegi WWE-vel vagy találsz magadnak egy másik alternatív szervezet, amely igen is tetszik neked.

Már rég távoztak a kedvenceid
Fotó: WWE
Ez egy nagyon fontos tényező, személy szerint én rengeteg emberrel találkoztam már, aki azért nem néz már pankrációt, mert távoztak kedvencei. A magyar wrestling rajongó generáció többsége az alábbi neveken nőtt föl és említi azokat nagy sztárnak: John Cena, Randy Orton, CM Punk, The Undertaker, Batista, Rey Mysterio, Triple H, The Rock, Kane, Big Show, Edge, Daniel Bryan és még sorolhatnám. Ezek a nevek többsége már visszavonult vagy épp part-timer lett. Akik rajtuk nőttek fel és még mindig valamilyen formában követik a terméket egyszerűen nem találják meg a kapcsolatot az új generációval és magával a WWE-vel.

Elavult a kreatív csapat
Fotó: WWE
Ezt a véleményem szerint észre lehet venni, nyilván a gyerekek nem fogják, de ha már smark vagy esetleg nerd lettél akkor észreveheted, hogy nem tudsz szórakozni a terméken, mert egyszerűen túlságosan is ismered a múltat és az előző érákat valamint kiismerted a szervezetet is. A WWE-nek a történelmében soha sem volt ilyen jó a rostere, de a történetek néhány kivétellel gyengék, hasonlóak vagy épp elavultak. Talán ráférne egy változtatás az íróknál, akik új impulzusokat tudnak hozni a WWE-be.

Brand Split
Fotó: WWE
A szervezet egy új érába lépett csak épp elfelejtette azt felépíteni és beleugrott egy új brand splitbe. Tavaly a roster kezdett működni, teljesen összeállt, a Battleground pay-per-view kiváló volt, de egy döntéssel mindet kezdhettek előröl. Itt járunk most, azt érzékelhetjük az adásokon, hogy egy szétzihált roster vetekszik egymással két műsoron. A heti adásokat pedig szegmensekkel és tag team meccsekkel töltik fel, hogy ne pazaroljanak el meccseket a tömérdek mennyiségű pay-per-viewk elől. Ezért is van az, hogy sok esetben jobb meccseket láthatunk a Live Eventeken vagy a dark mérkőzéseken, amelyek a helyszíni közönségnek szólnak.

Két rendszer egymás mellett
Fotó: WWE
Talán ez a legfontosabb. Vince McMahon és Triple H teljesen különböző bookingot alkalmaz, Vince a modernet a főrosteren, míg Hunter a hagyományosat az NXT-ben. Ezért tűnik úgy nekünk, hogy az NXT-ben felépített pankrátorok eltűnnek a nagyok között. Ők néhány kivétellel szemben még nem sztárok, így Vince modern bookja kinyírhatja őket, ezért nagyon úgy tűnik, hogy az új éra felépítéséhez vissza kellene térni a Triple H által alkalmazott rendszerhez. Ez meg is fog történni, amint Hunter átveszi a teljes irányítást a WWE felett.

Ami kizáró ok: A PG
Fotó: WWE
Sokan azzal jönnek elő, hogy hát azért „nézhetetlen a WWE”, mert 2008-ban PG lett. Igen az a hirtelen átváltás nagyon rossz volt, alig vannak onnan felépített emberek, de a mostani generáció nagy része ezen az érán nőtt fel. A WWE hagyományosan mindig is PG volt, azt a 10 évet leszámítva amit Attitude és Ruthless Agression Érának hívunk. Az Attitude az akkori kultúrában működött, ma ez nem biztos, hogy így lenne, ráadásul arra sokan azt mondanák, hogy azért nem jó, mert gyakorlatilag minden adáson ugyan az történik csak más emberekkel. A Ruthless Agression pedig egy átmenet volt a két éra között, ahol szintúgy csökkent a nézettség évről évre. A pankráció legsikeresebb időszaka a szintúgy PG Golden Age volt, amikor is megszületett az amit ma sportszórakoztatásnak hívunk. Pénzügyileg ma a legsikeresebb a szervezet, amely műsorainak nézettsége javarészt nem a fentebb felsorolt indokok miatt csökken, de arról majd egy későbbi cikkben.

7 megjegyzés:

 1. Az a rész, hogy távoztak a kedvencek nem hülyeség. Tulajdonképpen a nagy öregek közül már szinte csak Cena, Orton, Big Show és a Hardyk maradtak, akik rendszeresen ringbe is lépnek.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ebből is a Hardy-k már a Punk féle "elmentek - visszajöttek" végső fázisban vannak, Show pedig szinte nem is szerepel. 2 havonta egyszer ha feltűnik...
   Marad Orton, Cena és a part-time Lesnar.

   Törlés
 2. Szerintem a termék jelenlegi legnagyobb problémája, hogy a WWE-nek nincs igazi konkurenciája. Ez nem teremt verseny helyzetet, ami miatt sok lehetőség nincs megjátszva.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. egyetértek.
   Csak ennyit szeretnék mondani:

   F U C K P G!!!!!!!!!

   A legjobb az attitude era, és ezt az mondja aki 2002 óta nézi a WWE/WWF-t

   Törlés
 3. Ja és így is pankráció függő vagyok hogy már megváltoztak a dolgok!

  VálaszTörlés
 4. Nagyon régóta nézem már a WWE-t. Mindig is volt,és most is van mibe belekötnöm. De ez van,ha nem tetszik,max. akkor egy időre abbahagyom,de aztán mindig valami rávesz hogy leüljek és visszanézzek mindent.

  VálaszTörlés
 5. Jó lett a cikk, viszont pár dolgot hozzáfűznék.
  Az nem baj, hogy kiöregednek a pankrátorok ( mondom ezt úgy, hogy a Golden/New Generation Era óta követem a pankrációt), az lenne az igazi baj, ha nem lenne utánpótlás.
  Egy idő után néhány dolog már sablonos lesz valóban, mert jön ez a "na ezt már láttam más emberekkel", de ha jól adják el, akkor nem akkora probléma.
  Vince egy valamihez nagyon ért: és az a Sztár csinálás! Nagyon sok ember nem lenne ott, ha nem Vince "formálgatta" volna. Jó példa Stone Cold vagy CM Punk. Nem hiszem, hogy ennyire sikeresek lettek volna az öreg vagy az általa irányított WWE nélkül.
  A PG pedig nem tesz jót a biznisznek. A mai világban kár kihagyni ezt a ziccert, mert a neten úgyis lépten nyomon belefutsz nem PG cuccokba: zene, film, sorozat stb... és elég sok mindent lehetne ezekből a nem PG cuccokból kihozni. De ők tudják..
  Amit én hiányolok az a színpadiasság és a misztikum, ami régen jobban jelen volt. Meg hogy ne az ajándéktárgy eladások határozzák meg egy pankrátor értékét. Ámen! :)

  VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.