Header Ads

Miért jó hogy AJ Styles 2002-ben nem felelt meg a WWE-ben?

Ha AJ Styles 2002-ben leszerződött volna a WWE-vel, talán ma nem ilyen szinten adhatna elő.

Fotó: Global Force Wrestling Impact
AJ a pályafutását a WCW-ban kezdte, ahol eleinte vizet hordott csak azért, hogy ott edzhessen. A WCW akkor még továbbra is a világ második legnagyobb szervezetének számított, azonban az akkori tulajdonosi kör megakart tőle szabadulni, így végül a szervezetet Vince McMahon a WWF tulajdonosa szerezte meg. Tehetségét felismerték, a Nitron egyszer, míg a Thunderön háromszor szerepelhetett.

Ezután kisebb független szervezeteknél kallódott, majd 2002 januárjában próbán vehetett részt a WWF-ben. A Metal című műsorban The Hurricane ellen vesztett, míg egy dark meccsen a SmackDownon Rico Constantion ellen. A WWE áprilisban felajánlott neki egy developmental szerződést, amelynek köszönhetően a HWA-be egy kisebb farmszervezetbe kerül volna. AJ elutasított a szerződést.

Az elkövetkező években az ROH-ben és a TNA-ben szerepelt, de első sorban a Total Nonstop Action szervezetre koncentrált, ahol ő lett a legígéretesebb és legnagyobb tehetség, majd a cég arca. Itt kétszer megnyerte a TNA Nehézsúlyú Világbajnoki Címet és háromszor az NWA Nehézsúlyú Világbajnoki Címet. Ezután az NJPW-ba igazolt, ahol kétszer megnyerte az IWGP Bajnoki Címet.
Fotó: WWE
Miért jó, hogy 2002-ben nem maradt a WWE-nél? Ha ott marad évekig a farmszervezetnél szerepelt volna, és valószínűleg termete miatt a main rosteren a Ruthless Agression Érában nem futott volna be a maga 177 centijével. Az akkori kis emberek már az Attitude Érában is ismert előadók voltak, lásd Jericho, Mysterio vagy Guerrero. Továbbá az egész világot bejárhatta rengeteg tapasztalatot szerezve és számos bajnoki címet is megnyerhetett.

Klasszis előadóvá Japánban vált, a WWE az ottani teljesítménye láttán akarta mindenképp megszerezni, amelyre sor is került 2016 januárjában a Royal Rumble PPV-én. AJ azonnal felvette a WWE ritmusát és gyorsan megtanulta, hogy hogyan kell birkózni a világ legnagyobb szervezetében. Annyira jól teljesített, hogy 9 hónappal később a szervezet rá is akasztotta a WWE Bajnoki Címet. AJ azóta is fejlődik és örülhet, hogy ezt az utat választotta.

1 megjegyzés:

Üzemeltető: Blogger.