Header Ads

A legendás stadion története véget ér!

A Georgia Dome nagy szerepet játszott a Hétfő Esti Háborúkban, legfőképp a WCW-ban, amely szervezetnek ebben a városban volt a székhelye.

Fotó: Ringside
2017. június 9-én hivatalosan is bezárt az Atlantában található Georgia Dome, amely az Atlanta Falcons otthona volt. De miért is írunk erről egy pankrációval foglalkozó weboldalon? Azért, mert ez az aréna meghatározó szerepet töltött be Bill Goldberg életében. Bill futballista karrierje során NFL játékosként többször is pályára lépett a stadionban, majd 1998. július 6-án itt győzte le Hollywood Hulk Hogant a WCW Nehézsúlyú Világbajnoki Címért 45 ezer ember előtt, amely mai napig rekord helyszíni nézettség a heti adások tekintetében. A Hétfő Esti Háborúk idején több Rawt és Nitrot is rendeztek az arénában. A másik nagyon fontos esemény a WrestleMania XXVII, amelyet 2011. április 3-án rendeztek, ezen az eseményen tért vissza The Rock a WWE-be hét év kihagyást követően. Arra a WrestleManiára 71 ezer 617 rajongó látogatott ki.
Balról a régi, jobbról az új stadion.
Miért ér véget az 1992-ben épült stadion története? Az Atlanta Falcons számára, közvetlenül a Georgia Dome mellett elkezdték építeni az új modern, minden igényt kielégítő Mercedes-Benz Stadiont. Az új stadion 2017. augusztus 26-án nyit majd meg, míg a Georga Dome-ot november 20-án felrobbantják és az így keletkező üres téren parkolókat alakítanak ki, valamint egy hotelt is szeretnének felhúzni. Eredetileg bontották volna az arénát.

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.