Header Ads

Véleményem John Cenaról

John Cena kétségtelenül a modern pankráció legnagyobb és legkedveltebb sztárja, egy ikon és példakép minden gyermek számára, aki nélkül a WWE lehet nem lenne ott ahol.

Fotó: Pinterest
A nagy történet még 2002-ben kezdődött, amikor a WWE az OVW-ból felhozta a main rosterre a SmackDownra, Cena egyből Kurt Angle-lel találhatta szemben magát, majd The Undertaker is kezet rázott vele. Itt kezdődött el valami, hiszen a rajongók nagyon megkedvelték az ekkor még rapper karakterű Cenát, aki sorra nyerte a címeket és eljutott a WWE Bajnoki Címig, majd bekövetkezett a karakter váltás azaz egy kisebb finomítás amely hozzájárult ahhoz, hogy világsztár legyen később.

„Küzdelem, hűség, tisztelet”, „Soha nem adom fel” – ezek lettek az új szlogen mondatok a „Nem látsz engem” mellett, a rajongóknak újra volt egy olyan szuperhősük, mint korábban Hogan és Austin, igen minden generációnak szüksége van egy hősre, hiszen a pankráció csak így működik megfelelően. John Cena nem volt a legjobb a ringben, de nagy volt a karizmája, jól tudott promózni és az átlagnéző számára letisztult volt a ring repertoárja. Szerencse is kellett a befutáshoz, hiszen akkoriban minden sztár sérült volt az új hőst leszámítva és legnagyobb riválisa Lesnar lelépett. A következő időszakban a médiában és befutott, a szervezet mindenhova őt küldte, ami a mai napig sem változott. A ringben folyamatosan fejlődött és ha kellett elővett valami eszméletlen jót, amiből nagy meccset csinálhatott, nem véletlen a Big Match John kifejezés.

Rajongó tábora a mai napig egyre csak nő és beérte Ric Flair rekordját és mára tizenhatszoros WWE Nehézsúlyú Világbajnoknak mondhatja magát, amely mindenképp egyedülálló, hiszen Flair három különböző szervezetben lett világbajnok, míg ő csak itt. Alázatának és kitartásának köszönhetően jóval nagyobb ismeretségre tett szert, mint a kortársai Batista, Brock Lesnar és Randy Orton, minden bizonnyal egyszer ő lesz a valaha élt legnagyobb pankrátor, talán nála csak Hogant és The Rockot ismerik többen, de utóbbit is csak filmes pályafutása miatt, mi lesz ha John ott is befut egyszer?

Sokan vádolják, hogy nem tud birkózni, de elég megnézni az AJ Styles vagy a CM Punk elleni meccseit és máris rájövünk, hogy szó sincs erről, csak szimplán ő akkor adja ki magából a maximumot amikor az ellenfelet a lehető legjobban kell eladni és a történet is megkívánja. Bármennyire is próbálják rá bizonyítani, hogy elássa a tehetségeket ez nem így van, az ellenfelei nem nőnek fel hozzá csak addig a pillanatig, amíg vele kerülnek egy ringbe, majd rendre leeresztenek. A másik tévhit, hogy nyal a vezetőségnek, ez sem igaz csak pont jókor volt jó helyen, kapott az alkalmon és a pankráció iránti tiszteletének és alázatának köszönhetően jó pozícióba került, nem beszélve arról, hogy a rajongók minden megnyilvánulását zabálják. Tehát befutása teljesen magától jött és nem azért, mert azt valaki kitalálta, mint most Reigns esetében.

A gyermekek számára példakép lett, egy brandé vált, akinek már heel turnre sincs szüksége főleg, hogy az a WWE-nek sem tenne jót üzletileg az eladások miatt, hiszen a gyermekek elpártolnának mögüle, akik szülei az ajándéktárgyakat veszik. Gondoljunk bele mi lett volna nélküle az elmúlt tíz évben? Gyakorlatilag elmondhatjuk, hogy a szervezetnek nem lett volna egyetlen mega sztárja sem, akire hatalmas szükség volt a PG-re váltás ínséges éveiben. Az elkövetkező időben a WWE-nek nagyobb szüksége lesz rá mint valaha, mint a fiatal tehetségek mentora, a cég nagykövete és mint a szervezet attrakciója, ami The Undertaker volt eddig az évig.

Tudom ezzel a cikkemmel most szálka lettem sokak szemében, de úgy éreztem itt az idő tiszta vizet öntenem a pohárba a Cena utálattal és tévhitekkel kapcsolatban. Ennek ellenére továbbra is elfogadom az ellenérveket és mások véleményét, aki ezen cikk után is kitart álláspontja mellett, hát tegye, én nem vitatkozom.

1 megjegyzés:

Üzemeltető: Blogger.