Header Ads

A WWE Grand Slam bajnokai!

Megnyerni egy övet lenyűgöző, kettőt vagy többet még jobban az, négy főbb címet megnyerni már hatalmas szó és csak keveseknek adatik meg, őket hívják Grand Slam Bajnokoknak. 

Fotó:WWE
A jelenlegi kritériumoknak csak hét szupersztár felel meg. Ahhoz, hogy valaki Grand Slam Bajnoknak mondhassa magát meg kellett nyernie az Interkontinentális Bajnoki Címet, a United States Bajnoki Címet, a Tag Team Bajnoki Címet és az egyik nehézsúlyú világbajnoki címet legyen az WWE vagy az Univerzális Bajnoki Cím. A régi formátum szerint jelenleg tizenkét ilyen pankrátor lenne a világon. Na, de lássuk kik is ők.

Edge
Fotó: WWE
A Hall of Famer először az Interkontinentális Bajnoki Címet zsebelte be még 1999. július 24-én egy Live Event-en, a U.S Title egyszer került hozzá, majd többször is megnyerte a Tag Team Bajnoki Címet. Az összevont WWE Bajnoki címet összesen 11-szer nyerte meg.

Big Show
Fotó: WWE
Ő egyéniség a listán hiszen ő volt az első a grand slam bajnokok között aki a WWE Bajnoki Címet nyerte meg először 1999-ben. Négy évvel később megnyerte a U.S címet, majd 2009-ben a Tag Team címet is Jericho társaként. Végül 2012-ben a WrestleManián érte el az Interkontinentális Bajnoki Címet.

The Miz
Fotó: WWE
2007-ben John Morrison társaként lett WWE Tag Team Bajnok. 2009-ben Országos Bajnok lett, majd 2010-ben a táskát beváltva Randy Orton ellen WWE Bajnok. 2012-ben gyűjtötte az Interkontinentális Bajnoki Címet is, így azóta grand slam bajnoknak mondhatja magát.

Eddie Guerrero
Fotó: WWE
2000-ben megnyerte az Interkontinentális Bajnoki Címet, 2002-ben a Tag Team, 2003-ban a U.S övet. 2004-ben pedig nagy meglepetésre Brock Lesnar-t legyőzve a bezsebelte a WWE Bajnoki Címet is.

Daniel Bryan
Fotó: WWE
A srác akinek viszonylag rövid mainstream karrierje lehetett sérülékenysége miatt mégis sikerült neki a nagy bravúr. 2010-ben a U.S. övvel kezdte, ezt követte 2012-ben a Tag Team Bajnoki Cím. 2013-ban és 2014-ben is WWE Bajnok lehetett, majd visszavonulása előtt megnyerte az Interkontinentális Bajnoki Címet 2015-ben a WrestleMania 31-en.

Kurt Angle
Fotó: WWE
Még első WWE-s évében megnyerte az Interkontinentális és a WWE Bajnoki Címet, ezt követte nem sokkal később a tag team öv és az Országos Bajnoki Cím is. Ő volt az első modern grand slam bajnok.

Chris Jericho
Fotó: WWE
Hiszitek vagy sem 2017. január 9-ig Chris Jericho sosem nyerte meg a United States Bajnoki Címet. Interkontinentális Bajnoki Címek terén rekorder hiszen kilencszer nyerte azt meg. Többször volt tag team bajnok, de a legemlékezetesebb amikor 2001-ben ő lett az első vitathatatlan WWE bajnok.

Neked ki a kedvenced közölük?

9 megjegyzés:

 1. üdv újra a ringsideon @Dávid Hidvégi
  köszönöm hogy nem hagytál fel a pankrációval és ilyen hamar munkába álltál

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én köszönöm, hogy újra itt lehetek, azt gondolom, hogy a közösségnek itt van rám szüksége. :)

   Törlés
  2. szerintem mindegy hogy hol, csak csináld amihez értesz írj színvonalas cikkeket

   Törlés
 2. Ebben az a durva hogy Ambrosenak pl. csak a tt öv kell, Rollinsnak és Reignsnek pedig csak az IC öv. Mindezt 4 és fél év alatt.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. KO mindezt elérte 2 év alatt és már csak a TT övre van szüksége :D

   Törlés
 3. És... Dolph Ziggler? Kijavítana valaki?
  Dolph kb 6x interkontinental champion, tán 3x U.S. Champion 2x WHC és most nyerte meg Mcintyre-el a Tag Team championship-et. Ő miért nem számít? Kaphatok segítséget?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez a cikk 2017-ben íródott, azóta Randy Orton, Roman Reigns, Seth Rollins és Dean Ambrose is Grand Slam Bajnok lett. Az új formátum szerint a régi WHC öv nem számít bele, csak a WWE és a Universal Bajnoki Cím, ezeket Dolph Ziggler még nem nyerte meg.

   Törlés

Üzemeltető: Blogger.