Header Ads

6 szupersztár akik letudták győzni Goldberget!

Goldbergre mindig is úgy fogunk emlékezni, mint az egyik legdominánsabb szupersztárra, aki valaha is ringbe lépett a WWE-ben.

Fotó: WWE és Ringside
173-0-ás győzelmi sorozata, amelyet a WCW-ban ért el egyedi és megismételhetetlen, ez egy olyan széria amit úgy ért le, hogy hivatalosan egyetlen egy vereséget sem ért el, nem úgy mint az őt beérő Asuka. Ezt leszámítva Goldberg elszenvedett egy pár vereséget is a pályafutása során.

Ha végig megyünk a listán hihetetlen módon egyetlen egy szupersztár tudta legyőzni külső segítség nélkül Goldberget. Habár a korábbi Univerzális Bajnok tag team meccsekben is vesztett, mi elsősorban arra voltunk kíváncsiak, hogy egyéniben kik tudták legyőzni őt. Segített győzelem vagy sem, a győzelem az győzelem és csak hat szupersztár volt képes elbánni Goldberg-gel az összességében rövid, de annál maradandóbb karrierje során.

6. Kevin Nash
Fotó: WWE
Épp Kevin Nash volt az aki véget vetett Bill Goldberg legendás győzelmi sorozatának az 1998-as Starrcaden, amely a WCW legnagyobb eseménye volt. Már szinte mindenkit legyőzött az öltöző tagjai közül, azonban az nWo Wolfpac vezetője Kevin Nash megtudta őt állítani. Big Sexy azzal érte el a lehetőséget, hogy győzedelmeskedett a World War 3-on egy három ringes és hatvan emberes battle-royaban. Az esélyes Goldberg volt, a Wolfpac és az nWo Hollywood viszályban volt egymással és nem zavartak közbe. Azonban a WCW rajongókat valósággal sokkolta Nash volt tag team, partnerének Scott Hallnak a megjelenése, aki biztonsági őrnek beöltözve egy sokkolót alkalmazott a legyőzhetetlen sztáron, amely eredményeként Kevin Nash bevihette a Jacknife Powerbombot és végett vetett Goldberg veretlenségi sorozatának.

5. Bret Hart
Fotó: WWE
Goldberg egyik legnagyobb riválisa a WCW-ban Bret "The Hitman" Hart volt. 1999-ben többször is egymásnak feszültek, míg végül össze nem álltak begyűjtve a WCW Tag Team Bajnoki Címet. Azonban amikor egymás ellen birkóztak Hart három alkalommal is győzött. Első csatájukkor 1999. október 25-én egy U.S Cím meccsen Hart diadalmaskodott amikor segítséget kapott Scott Halltól, Kevin Nashtől és Sid Viciustől. A Starrcaden Hart legyőzte Goldberget megvédve ezzel a világbajnoki címet Roddy Piper segítségével, aki vendég bíróként kongatta meg a gongot, amikor Hart befogta Goldberget a Sharpshooterbe. Hart lemondott az övről, de a visszavágón másnap este a Nitron, ismét Hart nyert köszönhetően Nash, Hall és Jeff Jarrett segítségének, akikkel Bret újraformálta az nWo-t.

4. Booker T
Fotó: WWE
A Monday Nitron 2000. július 24-én Goldberg kihívta a WCW Bajnok Booker T-t egy meccsre. Végén kettőt kapott. A körülmények eléggé összezavaróak, az egész abból indult, hogy Goldberg elvette a lehetőséget Stingtől és Ernest "The Cat" Miller megakarta verni Goldberget, Jeff Jarrett visszaakarta szerezni WCW Bajnoki Címet és Goldberg keresztül lökte egy ablakon Booker T testvérét Stevie Rayt. Az első meccsbe Stevie Ray avatkozott be amikor testvérét Booker T-t befogták egy submissionbe. De mivel Booker nem adta fel létrejött egy második mérkőzés. A második meccsen Jarrett és The Cat is megtámadta Goldberget hozzá segítve Booker T-t a győzelemhez a Book End után.

3. Scott Steiner
Fotó: WWE
A 173-0-ás nagy győzelmi sorozatban az egyik meccsén Goldberg legyőzte Scott Steinert. Pár évvel később 2000-ben a Fall Brawl PPV-én a két nagy fizikummal rendelkező pankrátor újra összetalálkozott. A diszkvalifikáció nélküli mérkőzésük hamar egy brutális fizikai bunyóba ment át. A meccs során egyedülálló módon kétszer is kiszabadult a Steiner Reclinerből. Amikor Goldberg már közel állt a győzelemhez a WCW Elnöke Vince Russo jelent meg a ringben megtámadva az egykor legyőzhetetlen szupersztárt. Russonak köszönhetően Steiner használhatta a baseball ütőt majd Big Poppa Pump újra bevitte a Steiner Reclinert és TKO-val győzött.

2. Triple H
Fotó: WWE
Triple H karrierje során sosem győzte le egy az egy elleni mérkőzésen Goldberget. Azonban The Game az Elimination Chamber meccsben legyűrte Goldberget a 2003-as SummerSlamen. Goldberg és az akkori Nehézsúlyú Világbajnok Triple H volt az utolsó két ember a meccsben az acél kalitkában. A korábbi WCW Bajnok valósággal dominálta a Cerebral Assassint egészen addig, amíg Ric Flair elő nem vette a pörölyt és adta oda Triple H-nek. Goldberg már felkészült, hogy bevigye a Speart, de Triple H megütötte a pöröllyel Goldberget, ezzel megnyerve a mérkőzést és megvédve a Nehézsúlyú Világbajnoki Címet.

1. Brock Lesnar
Fotó: WWE
Először a WrestleMania 20-on találkoztak egymással, ahol Goldberg nyert, de a meccs után ő és Lesnar is egy Stunnerben részesült Stone Coldtól és távoztak a WWE-től. 12 évvel később 2016 őszén Bill Goldberg visszatért, hogy válaszoljon az azóta már 2012-ben visszatérő és Streak törő Brock Lesnar kihívására. Goldberg a visszavágót is megnyerte a 2016-os Survivor Seriesen, majd Lesnar a WrestleMania 33-on kapott még egy lehetőséget. A meccs fizikai brutalitás volt. Lesnar három Spear (egy a barikádon keresztül) és egy Jackhammer után is kirúgott kettőnél a tusból. Lesnarnak 10 German Suplex és egy F5 kellett a győzelem megszerzéséhez és ezzel megnyerte az Univerzális Bajnoki Címet és meghódította Goldberg egész pályafutását azzal, hogy tiszta tussal legyőzte őt.

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.