Header Ads

8 év a WWE-n kivül, avagy hol voltak a Hardy-k? Második rész!

http://www.ewrestlingnews.com/wp-content/uploads/2017/04/r9LYcij-1068x601.jpg

Nagyobb kihagyás után folytatjuk a Matt & Jeff Hardy WWE-be való visszatérésének előzménysztoriját. Megtudhatjuk, hogyan is alakult a híres Broken karakter, és a Delete chant. Aki nem olvasta az előző írást az ITT megtalálja.

Tehát 2015-ben járunk, amikor Matt & Jeff Hardy is a TNA alkalmazásában álltak. Mint megírtuk, Jeff egy baleset miatt a lábát törte, így nem ringen kívülre szorult, miközben Matt a TNA World Heavyweight Championship-et vette célba. A Bound For Glory gálán meg is kapta a lehetőséget Drew Galloway és az ez eddig veretlen bajnok, Ethan Carter III ellen. A mérkőzés vendégbírója Jeff volt, akinek a segítségével meg is szerezte a címet, így ő lett a harmadik ember a történelemben RVD és Lashley után, akik az ECW & TNA fő bajnoki övet is birtokolták. 

Az öröm nem tartott sokáig, hiszen EC3 beperelte a céget (természetesen a sztori részeként), amiért Jeff segítségével jogtalanul vesztette el a címet, így Matt-et a szervezet megfosztotta a címtől.

Jeff 2016. január 12-én tért vissza és egyből EC3-t vette célpontba a TNA World Heavyweight Championship-ért, ám EC3 ezt visszautasította, mondván Jeff nem érdemelte ki a lehetőséget a mérkőzésre.

Január 19-én, Matt egy Impact adáson legyőzte EC3-t a címért, ami egy Double Turn keretein belül zajlott. Matt heel lett, és maga mellé állította EC3 korábbi "munkavállalóit", Tyrus-t (Brodus Clay) & Rockstar Spud-ot. Itt került bemutatásra a felesége, Reby Sky is, aki hivatalosan a menedzsere lett. Természetesen felvette az ilyenkor szokásos "flegma" gimmick-et, aki mindig a testőrei mögé bújik, és állandóan egy ikonnak nevezte magát, ám ezzel elkezdődött a Broken karakter is.

Jeff természetesen nem nézte jó szemmel a testvére változást, és kihívta a TNA World Heavyweight Championship-ért, amit január 26-án meg is kapott. Sajnos a meccs soha sem került megrendezésre, hiszen Jeff-et még a megkezdése előtt megtámadta Eric Young és Bram. Így Matt tovább folytathatta egyed - és kényuralmát a TNA királysága felett, egészen márciusig, amikor Jeff visszatérhetett. Egy triple threat meccsen küzdöttek meg aminek a harmadik résztvevője EC3 volt. Az igazán kiváló meccset Matt nyerte meg, ám sokáig nem örülhetett, hiszen egyből beváltásra került Drew Galloway TNA World title briefcase (A TNA MITB-je), aki így megszerezte élete első World Heavyweight Championship-ét.

Matt több alkalommal is megpróbálta visszaszerezni a címet, de sikertelen maradt, és a kudarcait a testvére, Jeff számlájára írta. A gyűlölet akkora volt benne, hogy szeretett volna véget vetni Jeff karrierjének, és útjára indult a Broken karakter, amikor 2016 áprilisában egy I Quit meccset rendeztek a testvérek között.

A személyisége teljesen megváltozott. Elkezdett egy teljesen agy mosott emberre hasonlítani, aki valamilyen úton módon angol akcentussal beszélt, teljesen érhetetlen módon. Jeff-et innentől már Broher Nero-nak hívta, akit teljes mértékben ki fog törölni (DELETING) az univerzumból. A bevonuló zenéje is teljesen megváltozott.

Tyrus és Rockstar Spud sem értették a változást és kérdőre vonták Matt-et. Annak ellenére, hogy Matt volt a sztori gonosza a TNA univerzuma mégis mögé állt, és útjára indult a delete chant. Tyrus és Rockstar Spud sem maradtak büntetlenül, hiszen engedetlenségük miatt meg kellett küzdeniük Jeff-fel az állásukért, ám amennyiben Jeff nyer akkor ő választhatta meg a meccsük típusát, ami majd a Slammiversary-n kerül megrendezésre.

https://i.ytimg.com/vi/G9_IXukzcng/maxresdefault.jpg

A meccset természetesen Jeff nyerte, így a páros elvesztette az állását, Brother Nero pedig egy Full Metal Mayhem (azaz TLC) meccset követelt Matt ellen. De a meccsig annyi érdekes dolog történt, hogy felsorolni is sok lenne. Bemutatásra került a Hardy birtok, a kertésze, aki a való életben Reby apja volt, és egy drón, akinek a neve védelmező volt, akinek egy feladata volt - védeni a Hardy-k birtokát. De volt itt még játékbabával dobálózás is.

Annyira más volt és szokatlan, és nem mellesleg bénán kivitelezett, de teljesen újnak számított és ezt szerette a közönség. A meccset Jeff nyerte a Slammiversary-n, de hát itt még igazán el sem kezdődött a párharc. Jeff győzelme csak olaj volt Matt tűzére, és még jobban ki akarta törölni őt a köztudatból. Matt annyira utálta már Jeff-et, hogy egy végső küzdelemre hívta ki, azaz a Final Deletion-re, a meccs tétje pedig a Hardy név volt.

Ami itt következett az talán örökre beírta magát a birkózás történelmébe, hiszen a meccset nem a TNA arénájában tartották, hanem a Hardy-birtokon. A meccs nem is az azon történtekről marad emlékezetes, hanem a kivitelezésről. Amikor azt állították, hogy semmi ehhez hasonlót nem látott még a világ, nem hazudtak. A meccs jó formán csak negatív kritikákat kapott, ám Matt karaktere, és szereplése annyira meggyőzte a nézőket, hogy jó formán csak miatta nézték a TNA-t. Visszatérve a meccsre, szinte életveszélyben voltak a Hardy-k, hiszen többször voltak olyan helyzetben, hogy komoly sérülést szenvedhettek volna, ha csak a tűzijátékot vesszük alapul a többire nem is térvén ki. Sokan úgy vélték a TNA tönkretette a Hardy nevet.

És itt még ismét messze nem volt vége.

1 megjegyzés:

  1. Köszönet a cikkért!
    Azért ezeket akkor látni, úgy hogy fogalmunk sem volt mi sül ki belőle!

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.