Header Ads

8 év a WWE-n kivül, avagy hol voltak a Hardy-k?

http://www.ewrestlingnews.com/wp-content/uploads/2017/04/Screen-Shot-2014-08-18-at-2.53.07-AMx.png

Mint azt már sokan tudjuk, a Hardyk hosszú várakozás után végre visszatértek a WWE a vasárnapi WrestleMania-n!

Sokan biztosan nem tudják mi történt velük azóta, amikor 2009-ben elhagyták a szerveztet, de egy kis két részes összefoglaló keretein belül itt megtudhatjátok, hogy honnan is jött a Broken karakter és a Delete kifejezés.

2009-et emlegettünk, amikor CM Punk is feltörekvő egyéniség volt, amihez nagyban hozzájárult a Jeff Hardy ellen folytatott feud-ja aminek a tétje World Heavyweight Championship volt, még a SmackDown műsorán. Kettőjük végső összecsapása egy a vesztes elhagyja a WWE-t mérkőzésen ért a csúcsára, de akik már ekkor is tisztában voltak a hírekkel, mind tudták, hogy Hardy ezt a meccset csak elveszítheti, hiszen Jeff már eddigre olyan sérülésekkel küzdött, amit csak hosszabb távollét után lehet gyógyultnak mondani. Nyaksérülés és súlyosodó gerincproblémák gyötörték, így a WWE megadta neki a pihenésre a lehetőséget. Eközben Matt a Mid-Card-ban dolgozott.

Amíg Jeff pihent, a WWE tudta nélkül leigazolt a TNA Wrestling-hez, és pont a WWE ellen indított hétfői háború első adásán, 2010. január 4-én megjelent a TNA élő adásán. A WWE vezetőségét valóságos sokk ként érte ez a dolog. Természetesen akik ismerik a történetet tudják, hogy a WWE inkább örült, hogy megszabadult tőle, hiszen a pihenése alatt egy rendőrségi razzia során, amit a házában tartottak nem kevés illegális tudatmódosító szert találtak, amiért később leülte a rá kiszabott 30 napos börtönt.

Nos, Jeff később a 2010-es Bound for Glory-n megnyerte a TNA World Heavyweight Championship-et, és beállt Hulk Hogan Immortal nevű formációjába. Eközben Matt a WWE idegeit nem kímélve végezte a munkáját, hiszen az európai turnéról is haza akarták küldeni, amit ő maga megtagadott. Később a Youtube csatornáján adott nyilatkozatában a földbe döngölte a WWE-t, hogy elérje, hogy a WWE felbontsa vele a szerződését. Majd miután Jeff megszerezte a TNA címet, Matt is szabadúszó lett, hiszen a WWE vette a lapot, és szerződést bontott vele.

Matt 2011-ben került a TNA-hez ahol a Genesis PPV-n debütált RVD ellen, de addigra már Jeff ismét rossz irányt vett fel.

Talán sokan emlékeznek erre a pillanatra amikor a 2011-es Victory Road-on Sting ellen kellett megvédenie a címet, de már a meccs előtt ittas állapotban volt - más elmondások alapján további szereket is fogyasztott, de ezt soha senki nem ismerte be. A TNA-nek nem volt más lehetősége, beengedték a ringbe, de ami ezután következett, örökre megmarad a TNA emlékeiben.

A meccs megkezdése előtt Eric Bichoff érkezett a ringhez, és megosztotta Sting-gel a mérkőzés új végkimenetelét, és bejelentette, hogy No Disqualifications meccs lesz. Majd Jeff legnagyobb meglepetésére Sting egyből egy Scorpion Death Drop-pal nyitott, majd teljes testtömegével ráfeküdt, így gátolván meg, hogy Jeff ki tudjon rúgni.Elég nagy égés volt ez mind a szervezetnek, mind Jeff-nek, akinek a 2011-es év volt a karrierjében a mélypont. Sokan azt hitték, innen nincs visszaút. A TNA egyből hazaküldte Jeff-et, mondván vagy tiszta marad vagy innen is repül.

Matt sem vette lazábbra a dolgot Jeff távolléte alatt, de több sikerrel ő sem járt. Sting ellenfele volt a TNA címért de nem járt sikerrel. Később bejelentésre került, hogy Matt-et eltiltotta TNA, majd augusztusban már ittas vezetésért került be a rendőrségre, mielőtt egy fának hajtott, aminek következtében a TNA azonnal felbontotta a szerződését. Tehát a 2011-es év nem a Hardy-k éve volt.

http://toddydwrestling.com/wp-content/uploads/2011/08/0822-matt-hardy-ex-wm1.jpg

Ezután nem sokkal Matt már öngyilkos hajlamokkal is videót posztolt a Youtube csatornájára, melyben arról beszélt, hogy elbúcsúzik a világtól. Majd ez év szeptemberében még bejelentette, hogy befejezte a professzionális pankrációt, és visszavonul.

http://img.bleacherreport.net/img/images/photos/001/900/993/austin-aries-jeff-hardy-bound-for-glory-wallpaper-preview_crop_north.jpg?h=533&w=800&q=70&crop_x=center&crop_y=top2 nap telt el Matt kirúgása óta, amikor a TNA bejelentette, Jeff Hardy visszatér a szervezetbe. Miközben Jeff megkapta a második esélyt a TNA-től, addig Matt visszatért a függetlenek világába, és több alkalommal szerepelt az ROH szervezeténél. Jeff már több hónapja tartotta magát az ígéretéhez, és tiszta maradt, amit a TNA is jutalmazott, méghozzá megkapta a lehetőséget a TNA címéért. 2012-ben Austin Aries ellen léphetett ringbe a TNA World title-ért a Bound For Glory-n, és győzelmet aratott.

Jeff olyan emberek ellen védte meg sikrresen a címet, mint Kurt Angle, Austin Aries, Bobby Roode és Christopher Daniels. Majd 5 hónapnyi bajnokság után Bully Ray fosztotta meg a címtől, akiről később kiderült, hogy ő az Aces N' Eights vezetője. Matt eközben sikeretlen volt az ROH-nél, míg Jeff felejthetetlen viszályt vívott az Aces N' Eights csapatával.

http://www.wrestlingheads.com/wp-content/uploads/2014/01/Matt-Hardy-and-Reby-SKy-Arrested.jpg
2013 novemberében Jeff kijelentette, hogy elege van Dixie Carter politikájából, és inkább "kilép" a szervezettől. Matt továbbra sem maradt tétlen, hiszen a feleségével, Reby Sky-jal a rendőrök kiérkezéséig verték egymást. Mindketten letartoztatásra kerültek, ám hetekkel később ismét együtt voltak.

Matt továbbra is az ROH szervezeténél maradt a 2014-es év elejére, de semmi érdemlegeset nem tudott lerakni az asztalra, miközben Jeff ismét nagy szabású dologra készült, hiszen a TNA-n elkezdtek megjelenni a Willow nevezetű szereplőről szóló videók. Ez a karakter ismét nagy sikernek örvendett.

2014 júliusában Matt az elbocsájtását kérte a ROH-tól, hogy visszatérhessen a TNA-hez, aminek következtében Jeff elhagyta a Willow karaktert, hogy a testvérével felvehessék a régi megszokott Hardy formációt. Ezt az évet a páros együtt fejezte be, és a 2015-s évet is így kezdték el. Több alkalommal próbálkoztak megszerezni a TNA Tag-Team öveket de mindig alul maradtak, egészen addig, ameddig a TNA full time szerződést ajánlott Matt-nek, amit elfogadott, és hat nappal később már bajnokok voltak. Sajnos a címet nem elvesztették, hanem 2015 májusában Jeff lábtörése miatt le kellett adniuk.

Ésss ezzel vége az első résznek :)

5 megjegyzés:

 1. Köszönöm. Várom a második részt!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szívesen. Jövő héten jönni fog és kiderült miért volt olyan sikeres a broken karakter

   Törlés
 2. 2011-ben miért nem volt más lehetősége a TNA-nek, mint hogy beengedjék? Ha már a backstageben látták, hogy valami nem okés, miért engedték egyáltalán a ring közelébe?

  VálaszTörlés
 3. Ez volt a main event. Nem tehettek mast. Tuben nagyon jó a videó...

  VálaszTörlés
 4. Hatalmas köszönet!
  Azt hiszem nem túlzás, ha azt mondom alapmű a cikked a broken karakter mögöttes tartalmainak megértéséhez.

  VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.