Header Ads

Visszavonul a pankráció talán legnagyobb női legendája


Talán a mai közönség kevésbé ismeri, ám valamennyi szakértő egyetért abban, hogy Manami Toyota a legjobb női birkózó, aki valaha a kötelek közé lépett. A pankrátor három évtizeden keresztül volt aktív tagja a sportszórakoztatásnak, 1991 és 1995 a Wrestling Observer Newsletter rendszeresen minősítette mérkőzéseit ötcsillagosra.

A japán nő 1986-ban, 16 évesen kezdte meg karrierjét, de már 1989 májusában Mima Shimoda-val társulva olyan tag team mérkőzést hozott le, amivel kétségtelenül felülmúlták a biznisz veteránjait. Még abban az évben megszerezte első bajnoki címét az AJW Bajnoki Címet.

Pályafutása alatt kétszer megszerezte az All Pacific bajnoki címet, az IWA női világbajnoki címet, négyszer a WWWA világbajnoki címet, háromszor a WWWA tag team címet és négyszer nyert Japan Grand Prix-t.

Amerikai ringbe nagyon sokáig, egészen 2010-ig nem lépett, abban az évben szeptemberben viszont legyőzte Daizee Haze-t a Chikara eseményén, Baltimore-ban.

Manami Toyota 47 évesen döntött úgy, ideje visszavonulni. Utolsó meccse november harmadikán lesz, egy külön az ő tiszteletére rendezendő adáson.

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.