Header Ads

Sasha Banks életútja - Egy lány az álmai útján


Mercedes Kaestner-Varnado, vagy ismertebb nevén Sasha Banks, női professzionális birkózó 1992. január 26-án született a kaliforniai Fairfield-ben. Jelenleg a WWE-vel áll szerződésben, korábbi NXT Női Bajnok és háromszoros RAW Női Bajnok, a RAW brand-nek tagja.

Sasha korábban Mercedes KV néven szerepelt indie-ben, ebből illik megemlíteni a Chaotic Wrestling-et, ahol egyszer megszerezte a Chaotic Női Bajnoki Címet.

Bayley-n és Charlotte-on kívül az egyetlen nő, aki Iron Man mérkőzésben szerepelt. (Mindkét előbb említett személynek ő volt az ellenfele.) Az első ilyen meccsre 2015 októberében került sor, az NXT TakeOver: Respect-en, a másodikra a 2016-os Roadblock: End of the Line-on.

Magánélete

Bár Kaliforniában született, gyakran költöztek családjával, többek között Minnesotába, hogy iskolát és megfelelő kórházat találjanak autista öccsének. Erről korábban így nyilatkozott:

Gyakorlatilag a második édesanyjaként törődtem vele. [...] Miatta váltam azzá, aki ma vagyok. Meg kellett tanulnom a türelmet, mert nem volt könnyű feladat egyedülálló édesanya egyedüli lánygyermekeként.
Snoop Dogg Sasha Banks unokatestvére

Mercedes végül online végezte el az iskolát. Gyerekkora óta szereti a pankrációt, az All Japan Women's Pro-Wrestling adásain nőtt fel. A híres rapper és WWE Hall of Famer Snoop Dogg unokatestvére, akivel korábban több pro-wrestling eseményen vett részt. Emellett unokatestvérei még a zenei producer Daz Dillinger, valamint Brandy Norwood és Ray J. énekesek.

2016. augusztus 4-én házasságot kötött a WWE jelmeztervezőjével, Sarath Ton-nal, ismertebb nevén Mikaze-zel.

Kedvenc pankrátora Eddie Guerrero, akinek ott volt a 2005. november 14-ei emlékadásán. Későbbi beszámolója szerint, mikor az arénához érkezett, még nem volt tudatában Eddie halálának.

Pankrátor karrierje

Chaotic Wrestling

Mercedes itt kezdte meg az edzéseket, 2008-ban. A ringben 2010. október 1-jén debütált, Mercedes KV néven egy intergender tag team mérkőzésen, ahol Nikki Roxx oldalán nézett szembe Alexxis-szel és Danny E.-vel. Nikki Roxx-szal csapatként folytatták tovább, bár nem sok sikerrel. Október 22-én KV egyéniben is debütált Danny E. ellen, akitől vereséget szenvedett, akárcsak a november 13-ai visszavágón.

Mercedes, a Chaotic Női Bajnoka
Első győzelmét 2011. január 7-én szerezte meg, mikor Nikki Roxx-szal legyőzték Alexxis-t és Mistress Belmont-ot egy tag team mérkőzésen. Február 11-én részese volt az öt fős női gauntlet mérkőzésen, melynek győztese lett a szervezet női bajnoka - nem tudott győzni. 2011 hátralévő időszakában egyéniben szerepelt, december 2-án pedig legyőzte Alexxis-t a Chaotic Női Bajnoki Címért egy I Quit mérkőzésen, melynek visszavágóján is képes volt címét megvédeni. Előtte, még 2012. január 6-án is címmérkőzése volt Barbie ellen, valamint Luscious Latasha ellen január 27-én.

Ezután két sikeres címvédés következett korábbi tag team társa, Nikki Roxx ellen. Június elsején egy Fatal 4 meccsen győzte le Alexxis-t, Barbie-t és Mistress Belmont-ot, ami után ő lett a szervezett leghosszabb ideig uralkodó Női Bajnoka, megdöntve Alexxis 182 napos rekordját. Augusztus 18-án jelent meg utoljára a Chaotic ringjében, ahol egy tét nélküli mérkőzésen kikapott Ivy Fit-től. Ezután a WWE-vel kötött szerződése miatt megfosztották címétől. Uralkodása 260 napig tartott.

WWE

NXT

2012 júniusában Mercedes részt vett a WWE tryout táborában, majd augusztus 18-án bejelentették, hogy szerződést kötött a szervezettel. Az NXT-be került, ami akkor még vitathatatlanul egy olyan részleg volt, ami a tehetségek fejlődését szolgálta. Felvette a Sasha Banks nevet, majd 2012. december 12-én debütált az NXT televíziós adásán, ahol Paige ellen szállt ringbe, egyelőre vereséggel. Első tévés győzelme 2013. január 23-án volt, Alicia Fox ellen.

Ezután vette kezdetét Sasha első története, ahol leveleket kapott egy titkos hódolótól, aki mint kiderült, Audrey Marie volt, aki közel sem csodálja, hanem féltékeny a sikereire. Audrey február 20-án támadta meg Sasha-t, majd le is győzte egy mérkőzésben. A feud április 3-án ért véget, mikor KV Paige-dzsel társulva legyőzte Audrey-t és Summer Rae-t. Június 19-én ismét szembenézett Summer-rel azon a tornán, melyek győztese az NXT első Női Bajnoka lett, Sasha az első körben vereséget szenvedett.

Sasha felvette a rossz kislány szerepet, megtámadta a bajnok Paige-et, összeállt Summer Rae-vel, legyőzte Bayley-t. Kezdetét vette a Boss gimmick. Summer-rel alkotott tag team-üket BFFs-nek nevezték, mely rövidítés magyarul annyit tesz, Elragadó vad hölgyek. A csapat október 16-án legyőzték Emmát és Paige-et, majd november 13-én Charlotte-ot és Bayley-t, ahol igazából Charlotte fordult Bayley ellen. 2014 januárjában Summer felkerült a main roster-be, így Sasha és Charlotte ketten folytatták a feud-ot a Natalya-val társuló Bayley-vel, amit elbuktak.

Charlotte, Sasha és Summer

2014 áprilisában Sasha megjelent Triple H oldalán a WrestleMania XXX bevonulása közben. Májusban részt vett az épp bajnok nélküli női címért zajló tornán, ahol előbb Bayley-t legyőzte, aztán Natalya-tól kikapott az elődöntőben. Később, augusztus 14-én Bayley győzte le a kihívói jogért rendezett mérkőzésen. A szeptember 11-ei NXT TakeOver: Fatal 4-Way-en megtámadta a bajnoki mérkőzése után lévő Bayley-t, akit le is győzött október 23-án, majd összeállt Becky Lynch-csel.

A Boss megkezdte feud-ját az ekkor NXT Női Bajnok Charlotte-tal, akivel december 30-án küzdött meg az NXT TakeOver: R Evolution-ön, ahol veszített. December 25-án kapott visszavágót, de azt is elbukta. Az év végén, december 30-án ismét megküzdött Charlotte-tal a Main Event-en, ahol harmadjára is kikapott. Ezt egy negyedik vereség követte 2015. január 21-én, ahol Becky Lynch támadt Charlotte-ra, mire Sasha korábbi társa ellen fordult.

Sasha a Rival után, friss bajnokként
Végül 2015. február 11-én, az NXT TakeOver: Rival-ön ey Fatal 4 mérkőzésen győzte le Charlotte-ot, Becky Lynch-et és Bayley-t, ezzel megszerezve az NXT Női Bajnoki Címét. Charlotte március 4-én kapott visszavágót, ahol Sasha sikeresen megvédte az övet, ugyanígy Alexa Bliss ellen március 25-én. Május 20-án, az NXT TakeOver: Unstoppable eseményen Becky Lynch-et győzte le, megerősítve ezzel uralkodását. Július 8-án Charlotte-tal egy csapatban győzte le Becky-t és Dana Brooke-ot, ami után tag team partnere címmérkőzést kért tőle, amit a Boss megadott. Erre július 15-én került sor, ahol Sasha ismét címet védett, a meccs után pedig a két nő megölelte egymást, majd Charlotte magasba emelte ellenfele kezét.

Bayley az új bajnok, a Four Horsewomen együtt ünnepel
Augusztus 22-én, az NXT TakeOver: Brooklynon Bayley győzte le a címért, véget vetve 192 napos uralmának. Az összecsapás után együtt ünnepelt a Four Horsewomen, azaz Sasha, Becky, Charlotte és Bayley. A visszavágóra a TakeOver: Respect-en került sor, október 7-én, az első női Iron Man mérkőzésen, 30 perces időintervallumban. A fél óra alatt Bayley háromszor, a Boss pedig kétszer fektette két vállra ellenfelét, így Bayley megvédte címét. Ez volt Sasha utolsó NXT-s mérkőzése, ami után a roster és a közönség kellő tisztelettel búcsúztatta el.

A Női Forradalom

Sasha 2015. július 13-án jelent meg először a RAW-n, oldalán Becky Lynch-csel és Charlotte-tal, miután Stephanie McMahon forradalma hirdetett az akkori dívarészlegben. A Boss szövetkezett Tamina-val és Naomi-val, megalapítva a B.A.D. csapatot, miközben Becky és Charlotte Paige-et bevonva megalapította a Submission Sorority-t - ami nevet végül PCB-re cseréltek, mert a korábbit már egy felnőtt filmeket gyártó cég használta. Létrejött egy harmadik csapat is, Team Bella néven, melynek tagjai Brie és Nikki Bella, valamint Alicia Fox voltak. A három tag team megkezdte egymással a feud-ot, ahol először Sasha küzdött egy triple threat mérkőzésen Charlotte és Brie Bella ellen a Battleground-on, ahol Charlotte nyert. A Boss ezután kétszer győzte le Paige-et, először csapatban Naomi-val, majd egyedül. Augusztus 17-én legyőzte Nikki Bellát, az akkori Díva Bajnokot egy tét nélküli mérkőzésen, amivel kvalifikálta magát a kihívói jogért zajló Beat the Clock-ra, ahol Paige-dzel küzdött, sz eredmény pedig döntetlen lett az idő lejárta miatt, így Charlotte lett a kihívó.

Beautiful and Dangerous
Sasha ezután kétszer győzte le Paige-et, szeptember 7-én és 14-én, majd a szeptember 10-ei SmackDown-on eredmény nélkül ért véget a meccsük. Közben Charlotte bajnok lett, a Fatal 4 mérkőzést, ami a kihívói jogért folyt pedig Sasha elvesztette. Ennek ellenére később legyőzte Brie Bellát, Alicia Fox-ot és Becky Lynch-et.

Rövid kihagyás után 2016. januárjában tért vissza a Royal Rumble-ön, ahol megtámadta Charlotte-ot és Becky Lynch-et, akik előtte a Díva Címért küzdöttek. Február elsején függetlenítette magát a B.A.D. csapattól, mire Naomi és Tamina megtámadták. Ezután lett Sasha a rajongók egyik kedvence. A feud egy tag team mérkőzéshez vezetett, ahol a Boss február 21-én a Fastlane-en Becky Lynch-csel legyőzte a B.A.D.-et. Sasha és Becky kétszer is megküzdöttek a kihívói jogért, mivel először dupla-pinnel ért véget az összecsapás, viszont másodjára sem született eredmény, mert Charlotte megtámadta mindkettőjüket. Ennek eredményeképp az április 3-ai WrestleMania 32-n triple threat-et láthattunk, immáron a WWE Női Bajnoki Címéért, ahol a Boss nem tudott nyerni.

Sasha szünetre ment, majd júniusi visszatérése után legyőzte Summer Rae-t, ezután őjraélesztette feud-ját Charlotte-tal. Ebben több tag team mérkőzést és egyéni mérkőzést láthattunk Dana Brooke-kal, majd a Battleground-ra írtak ki egy mérkőzést, ahol Charlotte és Dana a Boss és egy általa választott személy ellen kell megküzdjenek. Ez a személy végül Bayley lett, akit a közönség hatalmas ovációval fogadott, és a babyface csapat ott, július 24-én nyerni tudott.

A RAW Női Bajnoka
Július 19-én megtörtént a draft, ahol Sasha a RAW-ra került, melynek 25-ei adásán legyőzte Charlotte-ot, megszerezve első WWE Női Bajnoki Címét. Augusztus 21-én, a SummerSlam-en a cím visszakerült Charlotte-hoz. A mérkőzés után Sasha rövid pihenőre kényszerült. Közben a SmackDown Live létrehozta saját női címét, így a cím nevébe beépítették a brand nevét is.

A Boss és Bayley a szeptember 25-ei Clash of Champions-ön megküzdöttek a bajnokkal egy triple threat mérkőzésen, ami Charlotte védésével ért véget. Október 3-án, a RAW-n Sasha megkapta egy az egy elleni visszavágóját is, ahol a RAW kétszeres Női Bajnoka lett. A meccs az adás főeseménye volt, előtte hosszú évekig nem volt rá példa, hogy a RAW főmérkőzése női összecsapás legyen.

Eddie Guerrero a kedvence
Sasha ezután kihívta Charlotte-ot a legelső női Hell in a Cell mérkőzésre, melyre október 30-án került sor, és a két nő ezúttal a PPV főeseményét kapta meg. Ez a WWE PPV történelmének első női főmérkőzése. A meccset Charlotte nyerte, méghozzá a Boss otthonában, Bostonban, ezzel Sasha elvesztette a címét.

November 20-án a RAW a SmackDown Live-val küzdött több Survivor Series mérkőzésen is, többek között az 5 az 5 elleni női mérkőzésen, így a Boss és Charlotte félre kellett tegye nézeteltéréseiket, hogy győzelemre vezethessék csapatukat, ami sikerült is. Ezután viszont november 28-án, a RAW-n Sasha ismét visszaszerezte a RAW Női Címét, ezzel háromszoros bajnokká válva. A meccs után Charlotte édasapja, a tizenhatszoros világbajnok, kétszeres Hall of Famer Ric Flair nem őt szembeköpő lányát vigasztalta, hanem Sasha-nak gratulált.
Ric Flair gratulál a Boss-nak

A következő mérkőzésre a Roadblock: End of the Line-on került sor, ahol egy 30 perces Iron Man meccsen küzdöttek meg egymással, melyet 3-2-re Sasha elvesztett, így ismét Cchrlotte lett a bajnok. A mérkőzésnek nincs egyenes visszavágója, Sasha Nia Jax-szel kezdte meg feud-ját.

3 megjegyzés:

  1. Vörös hajjal ezerszer jobban néz ki. Már nagyon várom hogy heel turn-t kapjon és úgy legyen bajnok,mert a babyface karakter nem igazán jött át.

    VálaszTörlés
  2. a Four Horsewomen, azaz Sasha, Becky, Charlotte és Sasha

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.