Header Ads

Survivor Series 2016 - Elemzés

Figyelem a Cikk a szerző személyes véleményét tartalmazza!
Vasárnap került megrendezésre a WWE Survivor Series a Kanadai Torontó városában. Nagyon vártuk a PPV-t, legfőképp a Brock Lesnar vs. Bill Goldberg mérkőzés miatt. Ez volt az első olyan gála, amely az új Brand Split óta kifejezetten a SmackDown és a RAW ellentéteire épült, a SummerSlamen egyedül az Orton - Lesnar volt ilyen. Az eseményre a helyszínen 17 ezer 143 ember volt kíváncsi. Lássuk mi történt a gálán, de igazából az a kérdés, hogy mindaz MIÉRT történt.

Kick-Off Show

Itt a szokásos felvezetést kaptuk, ezúttal két órában, két mérkőzéssel megtűzdelve. Egy cirkálósúlyú csapat meccset és Kane győzelmét láthattuk Luke Harper felett. Mindkettő papírforma volt és meghozta a kedvet a gálához. A Kane-Wyatt feud minden bizonnyal véget ért.

Survivor Series 2016

Női Survivor Series mérkőzés

A SmackDown csapatkapitányát, Nikki Bellát a mérkőzés előtt a backstageben valaki megtámadta, így nem léphetett ringbe, helyét a Natalya vette át. Nikki tehát valakivel viszályba fog kerülni. A mérkőzés fantasztikusra sikerült, tökéletes opener volt. Egyértelmű volt, hogy a vörösek csapata az erősebb, így a végén Bayley kopogtatta a kékek bajnokát Beckyt. Azt gondoltuk jön a happy end, de nem. A RAW csapatban azonnal előkerültek a korábbi ellentétek és Charlotte rendesen megverte Bayleyt. Ez azt jelenti, szerintem, hogy a hugger lesz a következő kihívó, Sasha miután barátnője megnyeri a címet heel turnt vesz majd, és ellene fog küzdeni. Sasha Banks heelként működik a legjobban, akkor igazán szabadjára lehet engedni, faceként visszafogott.

Interkontinentális Bajnoki Cím mérkőzés: Sami Zayn vs. The Miz (c)

Tökéletes booking. Sami Zayn egy nagyszerű pankrátor, de amit The Miz heelként művel, az valami fergeteges. Szerintem egy szolidabb mérkőzést vívtak, de itt nem a mozdulatokon volt a hangsúly hanem az övön. Valljuk be, semmi értelme sem lett volna, ha az Interkonti öv a Rawra kerül, a kék branden tökéletes helye van. Zayn biztosan nem került volna át a SmackDownra miután meghódította az övet, nyilván Mick Foleyék egyből jobban figyeltek volna rá. Igaz nincs cím meccsben, de nem leépítik, hanem egyszerűen nem használják, mivel nincs hol, de hamarosan eljön az ő ideje is. A párharcot nem szerették volna tisztán eldönteni, így Maryse csalása nagyon jó ötlet volt.

Férfi Tag Team Survivor Series mérkőzés

Nagy meglepetésre a New Day hamar kiesett a mérkőzésből, ez pont így volt jó. Habár még mindig overek az amerikai közönségnél és viccesek is, itt az ideje átadni a stafétát. A RAW csapatai egyértelműen jobbak mint a SmackDowné, de a sok tag team nem igazán tud kibontakozni az öv nélkül. A RAW tag team övei nagyon értékesek lettek, de a duók számára rosszul jön az, hogy nincs cím amiért valós esélyük lenne küzdeni. A meccs végkimenetele papírforma volt, de nem hagyták mindezt félvárról a bookerek valamint a pankrátorok sem és a vége izgalmasra sikerült. A Sheamus-Cesaro páros nagyon szórakoztató és adtak egy kis új impulzust az amúgy sem gyenge divízióinak. A kékeknél mindez még csak kibontakozóban van, de jó irányba haladnak.

Cirkálósúlyú Bajnoki Cím mérkőzés. Kalisto vs. Brian Kendrick (c)

A meccs vége érdekes, de a végkifejlet semmikép sem. Folytatódik a Corbin-Kalisto viszály, érdekes, hogy Corbint sérülés miatt vették ki a férfi SS mérkőzésből, de mégis makkegészségesen szerepelt a gálán, a kis Luchadort megtámadva. Ez végül is mindegy, hiszen a nézők nagy része nem is emlékszik arra, hogy eredetileg ő lett volna a kék csapat ötödik tagja. A végkifejlet is jó, egyértelmű, hogy a cirkáló divíziónak a Raw-n kell maradnia, hiszen valahogy ki kell tölteni azt a három órát és ők pont alkalmasak erre. Igaz, hogy a SmackDown LIVE után lesz az ő műsoruk 205 Live néven, de ettől függetlenül ott tudnak majd lenni azon is.

Férfi Survivor Series mérkőzés

Miután én ezt végignéztem kijelentettem, hogy ez a valaha volt legjobb hagyományos Survivor Series meccs, amit valaha láttam és talán az összes eddig megtörtén közül ez a legjobb. Esetleges a 2014-es Team Cena vs. Authority vetekszik vele, amikor is Sting debütált a WWE-ben. (ez is a személyes véleményem)  Történetmesélés magas iskolája, itt mindenki a toppon volt. Az ellentétek még csapaton belül is előjöttek gondoljunk csak Ambrosera. Ő és AJ Styles még egymás oldalán sem voltak képesek nyugton maradni és egymásnak estek, ami következtében Dean kiesett. Később visszatért és AJ miatt a SmackDown ellen fordult és újra formálódott a SHIELD néhány percig. Ez felveti azt a kérdést, hogy ő face vagy heel? Hát Reigns és Rollins jelenleg face, ő pedig a saját brandje ellenfordult, amely miatt lehetne heel, ha nem a heel AJ Styles ellen vívna és mivel végül még is csak a kék csapat nyert így tette jelentéktelen, tehát szerintem face vagy esetleg Tweener. De ettől függetlenül még The Undertaker elkaphatja? Shane McMahon hozta azt amit vártunk tőle. Braun Strowmant a lehető legtökéletesebben eliminálták a kabalán James Ellsworthön keresztül. Jericho és Owens kiesése is érthetően és viccesen lett megoldva. Orton és Bray a meccs végét dominálta. Sokaknak nem tetszik, hogy Reigns volt az utolsó állva maradt Raw tag. A WWE továbbra is a cég jövőbeli arcaként tervez Roman-nel és nem törődik azzal a smark rajongói réteggel aki utálja őt. A szervezet pénzt lát benne és az átlag rajongótábor kedveli őt, így jön a pénz, a smarkok hiába a leghangosabbak kevesen vannak, így a bizniszben ők velük nem érdemes nagyon foglalkozni. Reigns jelenleg egyébként tökéletes, az in-ring és a stílus illik hozzá, a mikrofonnal is jó tud lenni, csak el kellene engedni és hagyni kéne szabadon promózni, ha azt mond amit épp gondol az nagyszerű és egy fajta heatet vált ki, míg az előre betanult rizsázás nem megy neki. Persze meg kéne próbálni nála a heel turnt is. Minden esetre érdekes a SmackDown győzelme, de mindenképp pozitív Wyatt karakterére nézve.

Goldberg vs. Brock Lesnar

Ez az a meccs amelyre mindannyian hetek óta vártunk. Goldberg 12 év után ismét ringbe lépett, mégpedig az ellen a Brock Lesnar ellen, aki eddig végig dominálta az elmúlt két esztendőt. A Streak törés óta eddig egy az egyben csak kétszer sikerült valakinek legyőznie őt, de akkor sem szabályosan. Lesnar az elmúlt években elpusztította The Undertakert, John Cenat, Roman Reignst, Seth Rollinst, Dean Ambroset és Randy Ortont. Mindenki úgy vélte, hogy ez az 50 éves Bill Goldbergel sem fog másképp történni, de nagy meglepetés történt. Goldberg, fia szeme láttára mindössze 1 perc 24 másodperc alatt legyőzte a fenevad Brock Lesnart. Én ettől nagyon boldog voltam hiszen rajongok ezért az emberért, mások döbbentek voltak illetve valakik dühösek amiért nem kaptak egy hosszabb meccset. Ez így volt jó, még ha hosszútávon érthetetlen is, hogy miért verették meg ilyen gyorsan Brock Lesnart. De akkor is érthetetlen lett volna, ha egy hosszabb meccs után veszít, mivel úgy véltük, hogy dominanciájának egy fiatal fog véget vetni. Talán gyengíteni szeretnék karakterét vagy Goldberget akarják ennyire megerősíteni? Nem tudjuk, minden estre Goldberg benne lesz a Royal Rumble meccsben jövőre. Egyébként azzal, hogy ilyen gyorsan lerendezték kettejük visszavágóját lehet, hogy elkerültünk egy újabb világkatasztrófát, mivel állítólag Goldberg fizikailag még nincs felkészülve egy hosszabb meccsre, míg Lesnar stílusát mindenki ismeri. Bill megkapta azt ami jár neki, én jót szórakoztam ezen, nekem minden másodperc ajándék volt, akinek ez nem volt elég azt megnyugtatom azzal, hogy a jelentések szerint lesz egy harmadik meccs is kettejük között méghozzá a WrestleMania 33-on Orlandoban. Nyilván az ha megtörténik, nem ilyen rövid lesz. Maga a momentum év pillanata esélyes!

Összegezném, nekem ez a gála nagyon tetszett és az év PPV-je számomra, érzelem nélkül tekintve is esélyes erre a megnevezésre talán csak a Battleground kerekedett fölé, de én azt sem állítanám.

Nektek mi a véleményetek ezen témában?

13 megjegyzés:

 1. Ez a baj....Mindenki elégedett ilyen hulladék meccsekkel mint Lesnar vs Goldberg és ezért is süllyed a WWE színvonala egyre jobban.Hihetetlen hogy képesek az emberek ezért fizetni amikor még arra sem érdemes hogy ingyen megnézzék...

  VálaszTörlés
 2. szégyen volt a Lesnar és Goldberg meccs!többet vártam!nem hiszem el hogy olyan fenevadat mit lesnar 1 perc 24 másodperc alatt vége kamu volt az egész meccs ja és Goldberg?unalmas vén fasz kalap!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. MEGLEPETÉS!!!! A Pankráció az megjátszott, koerografált dolog, nem valódi :D Bocsi, ha letörtelek. Ja és a jézuska se létezik :D

   Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

   Törlés
 3. Ez a Goldberg vs. Lesnar meccs pont így volt jó és sokkoló. :)

  VálaszTörlés
 4. A Goldberg vs Lesnar mérkőzés egy RAW segmentbe tök jó lett volna, hogy Goldberg elintézi ennyi idő alatt és aztán a Survivor Seriesen mindent beleadnak. Így elég gáz volt, egyáltalán nem tetszett.

  VálaszTörlés
 5. A WWE-nek nem az számít, hogy nektek nem tetszett, őket az a hatalmas rajongó tábor érdekli akiknek ez bejött. Jóval többen vannak azok akiknek ez tetszett, ha nem így lett volna fújoltak volna a meccs után pl. Ezek az emberek viszont nem írogatnak, mivel egy átlag rajongó nem kommentel. A másik nagyon fontos tényező a WWE számára, hogy hányan fizettek ezért, és az a röhej, hogy ha tudták volna az emberek, hogy ez fog történni akkor még többen fizettek volna. Természetesen mindenki véleményét tiszteletben kell tartani!

  VálaszTörlés
 6. Roman jó a mikrofonnal?! Április elseje lenne talán?

  VálaszTörlés
 7. Reigns istenítéséig olvastam. Oké, hogy valaki rózsaszín szemüvegen át nézi a WWE-t, és úgy véli, hogy mindent csak dicsérni lehet, amit lepakolnak az asztalra, de hogy Reigns tökéletes, jó a mikrofonnal és az in-ring (a nemlétező in-ring) is illik hozzá... Na nem már :D

  Egyébként azok a kocarajongók, akik odavannak Reignsért - nagyrészt Indiából és Pakisztánból, és akik azt hiszik, hogy a pankráció nem scriptelt - nem azért rajonganak a Romániai Empire-ért, mert ő hú, de jó lenne, hanem mert a vezetőség speciel épp Reignst tolja a casual rajongók arcába. A kocarajongó már csak ilyen. Ha azt mondják neki, hogy most Gipsz Jakab a menő és a sztár, most Gipsz Jakabot pusholjuk, még ha két mozdulatnál többet nem is tud, és úgy bánik a mikrofonnal, mint a hajdúszoboszlói Koós János-hasonmásverseny tizenharmadik helyezettje öt kevert feles után, nos, akkor a casual rajongó el fogja hinni, hogy Gipsz Jakab a sztár. Egyszerűen azért, mert rohadtul nincs képben, és azt eszi, amit eléraknak. Ha az Roman Reigns, akkor azt. Ha Hornswoggle-ből csinálnának bajnokot, akkor a kocarajongó ugyanúgy megvenné a Hornswoggle-pólót, mint most a Romániai Empire-öset.

  A bosszantó ebben az, hogy ezzel az erővel valamelyik tehetséges pankrátort is pusholhatnák, és akkor annak a cuccait vinnék, és benne lenne a pénz. És talán akkor nem kéne minden áldott adás közben lekeverni a hangsávokat, hogy ne hallatsszon a közönség fújolása, ha Big Dumb Face Roman a ringbe lép. És talán még birkózómozdulatokat is láthatnánk.

  VálaszTörlés
 8. Nem vagyok Reigns rajongó és sosem voltam az. Mikrofonnal akkor jó ha azt mondja amit épp gondol nem pedig a betanult szöveget. Korábban szidtam adásokat pl a SummerSlamet a saját oldalamon, de mióta itt vagyok más küldetésem van még pedig a pankráció megszerettetése az emberekkel. Korábban is dicsértem gálákat. Persze ha valami nem tetszik az továbbra is kulturáltan le fogom írni, de az idei Survivor nagyon tetszett nekem. Reigns abban tökeletesen jó amit csinál hiszen old-schoolban tolja, túl sokat várnak tőle egyesek. A pankráció nem csak az in-ringről szól, lehetne más is a helyében, de aki semmi reakciót vagy érzelmet nem vállt ki a közönségből az nem való oda hiába az egyik legjobb in-ring worker. Aki pedig jobb Reignsnél az jelenleg mind előrébb van nála. Talán Cesaro és Zayn is jobb mint ő, az ő helyzetüket én is sajnálom mivel a SmackDownon szárnyalhatnának.

  VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.