Header Ads

Miért távozott Rey Mysterio a WWE-ből? Miért választotta a Lucha Underground-ot?

Rey Mysterio a Ring Rust Radio vendége volt, ebből az interjúból szemelvényezünk.

Mióta csatlakoztál a Lucha Underground-hoz, gyakorlatilag a szervezet egyik alapköve vagy. Mi vett rá arra, hogy szerződj a Lucha-val és hogy alakul a viszonyod a rajongókkal, valamint a többi birkózóval a debütálásod óta?
Azt hiszem még mielőtt lehetőséget kaptam volna, vagy aláírtam volna a Lucha-nál, már látogattam az előadásokat Konan barátommal. Mesélt nekem róla egy-két dolgot és azt mondta, ki kellene próbálnom. Szerinte olyan ez, mint a régi szép idők, mikor Juventud és Psychosis is benne voltak még. Mondom tényleg? Volt lehetőségem élőben nézni az előadásokat, jóval azelőtt, hogy képernyőre kerültek volna és felkeltették a figyelmemet. Azt kaptam vissza, amiről annak idején annyit beszéltünk a WCW-ban és WWE-ben, hogy a cirkálósúlyúak divíziójának adjunk egy löketet és hozzák ki magukból a maximumot. A Lucha Underground pontosan ezt csinálja.Nem sok nagyfiút látsz a Lucha-ban, de akik ott vannak, azok lucha stílusban adnak elő. Ilyenek Brian Cage, Matanza, Mil Muertes... Kimennek a közönség elé és úgy küzdenek, mintha könnyűsúlyúak lennének. Az a stílus, amin felnőttem, amit a kezdetekben tanultam, amit karrierem kezdetén csináltam, ahol kezdtem és ahonnan eljutottam ide. TAlán ez a sorsom, hogy itt a Lucha Underground-ban fejezzem be a karrierem, s közben visszatérjek egészen a gyökerekig, mi más lehetne jobb módja ennek?
Mint a biznisz veteránja, te is látod, hogy a Lucha Underground más, mint a többi szervezet, ahol a karriered alatt dolgoztál, említenél ilyen különbségekből néhányat, akár a képernyőn, akár a színfalak mögül?
Szerintem a legszembetűnőbb különbség, hogy a Lucha Underground egy sorozat. Érezhető ez a szinematikus élmény backstage szegmenseken, a színfalak mögött, ez egy teljesen más szint, és igazán tudom élvezni. Egy dolog részese lenni, mikor felvesszük őket, de mikor lehetőséged van megnézni újra, mikor képernyőre kerül, hogy hogyan is sikerült, ez valami hihetetlen "átalakulás". Én nem is igazán sorolnám ezt a valódi birkózószövetségekhez. Ez tényleg inkább egy tévésorozat, ahol a legjobb minőségű lucha libere-vel fűszerezik az adásokat.
Mostanra már két évada tagja vagy a Lucha Underground roster-ének, mik a hosszútávú céljaid a szervezetnél, és látod magad egyszer abban a szerepben, hogy megszerzed a Bajnoki Címet?
Határozottan igen. Úgy vélem, a címek nagyon fontosak a karrierednek, attól függetlenül, hogy hosszú ideig uralkodsz, vagy csak egy kis időre kapod meg az övet, mindenféleképp jól mutat az életrajzodban, hogy tagja voltál a szervezetnek és megszerezted a címüket is. Ameddig itt maradok a Lucha Underground-ban, ez szerintem lehetséges. Reménykedem benne, hogy itt ér véget a karrierem, ha ez tényleg így lesz, és más szerepet is kapok a Lucha Underground-ban. Viszontlátom a stílust, amit "kineveltem", és ez csak folytatódni fog az ifjú tehetségek útján, és remélem itt maradok amíg csak ez tart.
A WWE visszahozta a cirkálósúlyú divíziót és az hozzátartozó övet is. Mint olyan ember, aki volt eben a súlycsoportban, hogy látod ezt a visszatérést, és milyen hatással lehet ez szerinted az előadóikra?
Dean Malenko ezt hajtogatta évek óta. Mikor a WWE-ben voltam, utalásokat tett nekem a divízióra. Ez a WCW-ban működött legjobban. A nehézsúlyúak vagy a szervezet arcai nem akartak a kisebbekkel küzdeni, így megcsináltuk a saját kis divíziónkat. Az esték legjobb meccseit tudtuk magunkénak. Reméltük, hogy a WWE észreveszi, és hasonlóan cselekszik, és pár évig tették is. Elkezdték 2001-ben, aztán hirtelen megszüntették az egész divíziót. Annyi év után végre újrakezdték. Reméljük felemelkedik arra a szintre, ahol lennie kell. Szerintem sok rajongó kíváncsi a magasröptű előadókra és szeretne szórakozni. Erre pedig azt hiszem nincs alkalmasabb divízió. Néhányan így kihullhatnak, de végül is szinte bármi boldoggá tesz majd előadóként.
Nemrég a korábbi világbajnok, Alberto El Patron ismét otthagyta a WWE-t, szeretnéd őt látni visszatérni a Lucha Underground-ba és befolyásol a szerepe abban, hogy visszatérj a WWE-be?
Nem befolyásol. A kapcsolata a WWE-vel egy dolog, és nem gondolom, hogy bárki úgy hatna, ahogy egy bizonyos szervezetnek hatnia kellene bárki másra, még akkor se, ha ugyanabból a kultúrából származunk, spanyol ajkúak vagyunk. Hogy szerretném-e, hogy a Lucha Underground-ba jöjjön, igen. Nem volt lehetőségem egy ringben leni vele enél a szervezetnél, Rövid ideig volt is és akkor, mikor én épp kiléptem a WWE-ből. Mikor visszatértem ide, már elment, gyorsan történt. Sok jó meccsünk volt a WWE-ben, és szeretném ugyanezt megcsinálni vele itt is, ha visszajön. Elég jó kémiánk van a ringben és ezt elég nehéz megtalálni, ebben a heel és baby-face dologban, de ő elég jó heel-t alakított ellenem. Lenyűgöző tud leni, mikor egymással harcolunk, mert megvan az a kémia, és át is adjuk a közönségnek.

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.