Header Ads

Istenek a Lucha Underground-ban

Többször hallhatjuk, hogy isteneknek nevezik magukat bizonyos luchador-ok a szervezetnél, emellett maga az aréna neve is Templom, a közönség pedig a hívők gyülekezete. Sokan akkor kapcsolódtatok bele a Lucha Underground sztorijába, mikor nálunk, a Ringside-on megjelentek az első összefoglalók. Most összeszedjük nektek a főbb istenségeket.

Az elemek istenei
1. Drago, a tűz
A pokolból ideküldött luchador, egy sárkány, aki képez a tűznek parancsolni.

2. Aerostar, az ég és a levegő
Egy high flyer luchador, aki életveszélyes mutatványokat szeret előadni a ringben, vagy épp azon kívül. Otthon érzi magát a levegőben, nem hiába ennek az istene.

3. Vampiro, a sötétség
Vampiro-t sokan ismerheti a WCW-ból, jelenleg a Lucha Underground egyik kommentátora. Mindig is hírhedt volt szadista előadásmódjáról, sötét figurájáról a birkó történelmében. Ő a sötétség istene.


Az élet dolgainak, vízválasztóinak istenei
1. Fenix, az élet
Egy lenyűgöző, szintén high flyer luchador. Neve is a hamvaiból újjáéledő főnixre utal. Fenix legyőzte a halált Mil Muertes formájában egy koporsós mérkőzésen. Ő az élet ura.

2. Catrina és Mil Muertes, a halál
A halál istene és istennője. Catrina határozza meg mikor hal meg valaki, de nem kaparinthat meg magának csak úgy senkit. Mil pedig nem dönthet senki haláláról, mert ahhoz Catrina beleegyezése kell. Együtt bármit elérhetnek, de ha nem értenek egyet, akkor elbuknak, mint a Fenix elleni lucha-n.


3. Pentagon Dark, a pusztulás és az emberi áldozatok ura
Elég bizarrul hangzik, és igen, egy kegyetlen luchador-ról van szó. A tiszta fájdalomból nyer előt, áldozatainak eltöri a végtagjait, akárcsak korábbi mesterének, Vampiro-nak.

4. Dario Cueto, a teremtő, a vagyon és a lehetőségek
A Lucha Underground akkor jött létre, mikor ez az isten, akit csak a főnökként ismertünk, arra költötte vagyonát, hogy egy ősi istenségtől és annak uraitól vásároljon szolgáltatásokat, ami egyébként az AAA szervezet. Aztán adottságának köszönhetően megjutalmazta azokat, akik lenyűgözték őt. Dario egy olyan sötét isten, aki szereti a háttérből szemlélni, ahogy más istenek egymással harcolnak.


Foglalkozások és emberi érzelmek istenei
1. King Cuerno, a vadászat istene
Képviseli és védi a vadászokat Lucha Underground-nál.

2. Prince Puma, harc istene
A hatalmat testesíti meg, védelmezi a csatában mellette harcolókat, erejét bizonyítja, hogy ő a legelső bajnok.

3. Sexy Star, a bátorság
Ez az istennő nem riad vissza semmilyen harctól, még a pusztítás urával, Pentagon-nal készen áll harcolni. Páratlan merészséggel áll elé bárkinek, aki vele, vagy barátainak ártani akar.

4. Melissa Santos, az új hírek hozója
Igen, a felkonferálónő szerepét isteni képességnek állítják be. Bejelenti az istenek érkezését, egyébként a sztori szempontjából fontos szerepet tartogatnak neki.

Természetesen ezen felül is vannak istenek, például a Matanza, de jelen pillanatban az itt felsoroltakat tartottam fontosnak, hogy a történetmesélés az új nézőknek is átjöjjön.

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.