Header Ads

Hell in a Cell 2016 - Összefoglaló


Magyar idő szerint ma hajnalban került megrendezésre a sokak által várt WWE Hell in a Cell Boston városában. Ez volt idén a Raw második exkluzív fizetős adása a Clash of Champions után. Lássuk, hogy mi történt ezen a történelmi Pay-Per-Viwe-n.

Kick-Off Show

Cedric Alexander, Lince Dorado & Sin Cara vs. Tony Nese, Drew Gulak & Ariya Daivari 

A mérkőzés az ilyenkor szokásos adok-kapókkal kezdődött. Az elején gyakorlatilag mindenki bepacsizta magát és a heel csapat került fölénybe egy outside dive-ot követően. Ekkor jött a reklámszünet és mire visszakacsoltak minden visszaállt a régi kerékvágásba. Cedric Alexandernek köszönhetően a face csapat került előnybe és nyertek miután Cedric két vállra fektette Gulakot. A mérkőzés pörgős volt és rengeteg gyönyörű mozdulatot is láthattunk, ahogyan azt előzetesen vártuk.
Hell in a Cell

Országos Bajnoki Cím Hell in a Cell mérkőzés: Roman Reigns vs. Rusev

"A két nehézsúlyú akik ki nem állhatják egymást." Ez volt Rusev élete első Hell in a Cell meccse míg Roman Reignsnek ez volt a második. Az övért folyó harcuk a ringben kezdődött azonban hamar kikerültek onnan és a cellát használták fegyverként. Előkerült egy kendó bot amelyet először Reigns használt, majd Rusev rúgását követően a kötelek közé csavarodott. Ekkor Rusev használta a kendó botot, de nem sikerült megnyernie a meccset több rúgás után sem. Elővett ezért egy láncot amellyel előbb ütötte majd az Acoladebe befogva fojtogatta Reignst. Reigns kiszabadult és Samoan Dropolta a bolgárt majd beadta a Spear-t és megnyerte a mérkőzést ezzel megvédve az Országos Bajnoki Címet. 

Bayley vs. Dana Brooke
A következő mérkőzést a lányok vívták. Valószínűleg a győztes lehet a Raw Női Bajnok következő kihívója. A meccset Dana kezdte jobban, de ez nem volt meglepetés hiszen Bayley jobb válla sérült volt amit Brooke végig támadott. Bayley ezután megfordította a tendenciát átvéve az irányítást és a Bayley to Belly bevitele után két vállra fektette Brooke-ot.

Enzo Amore & Big Cass vs. Luke Gallows & Karl Anderson
Minden Enzo és Cass promójával kezdődött. A mérkőzést Enzo és Anderson nyitotta, de hamar bepacsizásra került Cass, gyorsan elbánt a két kopasz Club taggal, de ez nem volt elég így Gallowsék visszatértek a meccsbe. Elintézték Big Casst majd a Magic Killert alkalmazták Enzón így ezt a meccset a Club nyerte.

WWE Univerzális Bajnoki Cím Hell in a Cell mérkőzés: Kevin Owens vs. Seth Rollins

A mérkőzést Seth kezdte jobban, de Owens gyorsan átvette a kezdeményezést amint megtalálta Rollins gyenge pontját, a sérült hátát. KO innentől a kihívó pusztításába kezdett. Viszont a különböző támadásai sem voltak elegek. Rollins visszatámadt, de bajnok egy poroltóval gyorsan visszavette az irányítást. Owens használni is szerette volna az eszközt azonban a bírót fújta. Ekkor érkezett a tartalék bíró, aki ki kísérte társát a cellából. A a nyitott ajtón Chris Jericho érkezett a cellába aminek ajtaját a bezárta és a kulcsát a zsebébe süllyesztette. Rollins ismét ellentámadásba lendült először Chris Jerichoval bánt el. Kevint pedig a saját csapdájába ejtette miután bele dobta a ring mellett felállított dupla asztalba. Ezután egy frog splasht is beadott, de Owens megmenekült, mivel Jericho kihúzta a bírót a ringből. A két Kanadai rendesen elbánt Rollinsal, előkerültek a székek, előbb egy DDT-t kapott rájuk, majd Owens a két székre powebombolta. Ebből már nem volt menekvés Kevin Owens megnyerte a mérkőzést és megvédte az Univerzális Bajnoki Címet. Jericho a meccs után kiosztott egy Codebreakert Rollinsnak.

WWE Cirkálósúlyú Bajnoki Cím mérkőzés: TJ Perkins vs. Brian Kendrick

A kézfogást követően elkezdődött a mérkőzés, kezdetben egyiküknek sem sikerült fölényt kialakítani. Ezután jöttek Kendrick pillanatai, majd Perkinsé. Brian lefejelte TJ-ét és befogta feladásos fogásába, aki fel is adta a mérkőzést. Így új Cirkálósúlyú Bajnok született Brian Kendrick személyében.

Raw Csapatbajnoki Cím mérkőzés: The New Day vs. Cesaro & Sheamus
A mérkőzés előtt a színfalak mögött Sheamus és Cesaro ismét összeveszett egymással ezúttal azon, hogy kinyerte meg a hétfői meccsüket. New Day szokásosan promóval kezdte a mérkőzést. A Freebird szabályt kihasználva ezúttal Xavier Woods és Big E birkózott. Az összecsapás elején a furcsa párosunk került előnybe, de Woodsék nem hagyták magukat. Mindkét csapat próbálta megszerezni a győzelmet, de még Sheamus White Noise-ja sem volt elég. Amikor Cesaro a Sharpshooterbe fogta Xaviert, az Ír a trombitával kezdte el ütni Big E-t és Kofit amit a bíró nem látott azt viszont igen, hogy a meccsben nem szereplő Kofi megüti a Kelta harcost. Ekkor a bíró véget vetett a meccsnek miközben Xavier is kopogott és Cesaro azt gondolta, hogy övék a mérkőzés Nyertek, de csak diszkvalifikációval mivel a bíró Kingston közbevakozása miatt vetett véget a meccsnek, így továbbra is a Tag Team Bajnokok a New Day tagjai.

Raw Női Bajnoki Cím Hell in a Cell mérkőzés: Sasha Banks vs. Charlotte Flair
Elérkeztünk azt est fénypontjához a történelmi mérkőzéshez. Duplán volt történelmi hiszen ez volt az első alkalom, hogy nők Hell in a Cell meccset vívjanak és szintén első alkalom, hogy egy Női meccs legyen bármely WWE PPV főmérkőzése. Charlotte trónon míg Sasha autóval érkezett a ringhez. Ne feledjük Banks hazai pályán Bostonban volt. A ketrec lassan leereszkedett azonban Charlotte még azelőtt megütötte Sashát, hogy a cella teljesen talajt ért volna és kilökte őt a ringből. Sasha fordított és a rajongók közé lökte a Flair lányt, így a tomboló nézők között folytatták a küzdelmet. A meccs hivatalosan még mindig nem kezdődött el. Ekkor mindketten a ketrec teteje felé kezdtek mászni. Charlotte leugrott félúton majd megfogta Bankset és powerbombolta őt a kommentátor asztalra. Úgy tűnt Sasha nem tudja folytatni és hordágyra tették, ekkor épp bejelenteni készültek, hogy mivel nem képes folytatni ezért új bajnok született, de a Boss ezt meghallván leszállt a hordágyról és még hatástalanította az egyik orvost is. Bemászott a ringbe és végre elkezdődött a meccs.  Használták a cellát és Sasha még egy outside diveot is bemutatott. Előkerült egy szék amelybe először Charlotte verte be a fejét majd pedig ő dobta rá Sashát. Sasha a celláról ugrott a királynőre, majd egy székre rúgta rá a sarokban. Egy asztal is előkerült amire Banks egy rúgással lökte bele Charlotteot. Úgy tűnt Sashanak sikerül rádobnia Charlotteot egy másik asztalra is, de ez nem sikerült mert a háta annyira megsérült, hogy el kellett engedni ellenfelét. Charlotte kapott az alkalmon, bevitte a Natural Selectiont és diadalmaskodott. Ezzel új Raw Női Bajnok született Charlotte Flair személyében.

Hogy tetszett az idei Hell in a Cell?

2 megjegyzés:

  1. A wwe most vesztette el Bostont egy életre :D charlotte pedig csak azért kapta meg megint, mert átírták a nevét Flair-re, hogy tudják ki ő.........

    VálaszTörlés
  2. Miééért kell megint Charlotte? Áh, hagyjuk is...
    A New Day-t még mindig bírom de illő volna már ha mások lennének a TT bajnokok. Hajrá Sheamus/Cesaro. Csak lesz még esélyük.
    Roman vs Rusev, csak időhúzás volt. Nekem legalább is. Nem volt a legjobb PPV ez sem.

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.