Header Ads

Ki is az a Shelton Benjamin?

Összesen 6 hosszú év után a WWE korábbi Gold Standard-ja, Shelton Benjamin végre visszatér a WWE szervezetéhez, méghozzá a SmackDown csapatba!

http://www.pwpix.net/wp/wp-content/uploads/2015/06/shelton-benjamin-27455883.jpg

Benjamin aki már 41 éves, nem a legfiatalabb, de még mindig a legtechnikásabb emberek között tudhatja magát ebben a szakmában. 

A távollétében megfordult a ROH, és a NJPW szervezeténél, és ahhoz, hogy megértsük Benjamin jövőjét a szervezetnél, a múltjára kell visszatekintenünk, és arra amit a WWE-nél 2003 és 2010 között elért.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy Benjamin a WWE legjobb "évfolyamára" járt, hiszen Brock Lesnar, John Cena, Randy Orton, és Batista társaságában kezdte meg a karrierjét az OVW kötelékein belül. 

2003 január másodikán mutatkozott be a SmackDown műsorán, a Team Angle keretein belül, Charlie Haas oldalán. Egy hónappal később a páros már tag-team bajnoknak mondhatta magát, és nem is más csapatot vertek meg a címért mint a Los Guererros-t. Ezután már csak úgy hivatkoztak magukra, mint a "The World's Greates Tag-Team" tehát a világ legjobb Tag-team csapata, amiért rengeteg 5 csillagos meccset tettek le az asztalra.

http://thumbnails.hulu.com/13/607/49130_512x288_generated__F0SZx706x0ifSWBe5eET1w.jpgKésőbb a Draft miatt a csapat feloszlott, hiszen Benjamin átkerült a RAW adásaira, ahol háromszor egymás után sikeresen legyőzte Triple H-t, ezzel megkezdvén a feud-ját az Evolution ellen. Randy Orton ellen próbálkozott az első aranyszerzésével, de a 2004-es Bad Blood-on elvesztette a meccsét az IC övért. Érdekesség, hogy később Orton oldalán harcolt az Evolution ellen. 2004-ben mégis csak elnyerte az első aranyát, hiszen az októberi Taboo Tuesday-en a nézők megszavazták Chris Jericho ellenfelének az IC címért, és egy remek meccs után bajnoknak mondhatta magát. A címet a 2005-ös év júniusában a RAW műsorán, az akkor debütáló Carlito ellen vesztette el. Így Benjamin az 1995-2005 évtized leghosszabban uralkodó IC bajnokának mondhatta magát.

Ezután sajnos Benjamin Push-ja a végéhez közeledett, annyira, hogy egy közel 3 hónapos vereségi sorozattal is tarkították a karrierjét, annyira, hogy még egy sztori szerinti "anyukát" is beiktattak mellé (sokan ezt a WWE egyik legrosszabb sztorijai közt tartják számon). Ezt a rossz időszakot egy IC övvel zárta, hiszen ahogy az anyja elkerült mellőle, már Ric Flair pinnelte a címért. Innentől kezdve, mint Heel karakter szerepelt.

Ezután megkapta a lehetőséget a Money in the Bank meccsen, amit akkor még a Wrestlemania-n rendeztek, ez esetben a WrestleMania 22-n. A táskát viszont nem szerezte meg, de innentől az akkori győztes, Rob Van Dam lett az ellenfele. Benjamin a táskát akarta, de RVD sikeresen megvédte azt, viszont a vereségek miatt a cím megvédésére kényszerült RVD ellen. Az azévi Backlash-en egy "Winner Takes All" meccsen elvesztette a címet RVD ellen, ám ezt később sikeresen visszaszerezte. A címet véglegesen, a 2006-os Vengeance-n vesztette el Johnny Nitro, azaz Morrison ellen. Ezután ismét útjára indult a "The World's Greates Tag-Team"

Később a Draft alkalmával átkerült az ECW műsorára, ami ismét megmutatta, hogy a WWE egy ilyen kaliberű emberrel sem tudta, hogy mit kezdjen. Viszont egy pozitívuma volt a váltásnak, hiszen itt vette fel a Gold Standard nevet, aminek következtében aranyozott színű ruházatot viselt, és a korábban befestett arany szőke haja is ment a kinézetéhez.

A WrestleMania XXIV-n ismét szerepet kapott a Money in the Bank meccsen amit CM Punk nyert meg.

http://static.sportskeeda.com/wp-content/uploads/2014/12/shelton-benjamin1-1418139192.jpg2008-ban a Draft alkalmával visszakerült a SmackDown-ra, ahol az akkori bajnok, Matt Hardy legyőzése után esélyt kapott a US címre. Ezt a lehetőséget ki is használta, hiszen a Great American Bash-en ismét legyőzte Hardy-t. A címet 240 (!) nap után vesztett el MVP ellen.

Ezután ismét a Money in the bank meccsen szerepelt, amit ismét CM Punk nyert meg.

Egy évnyi sikeresség után, ismét visszarakták az ECW műsoraira. A Wrestlemania XXVI-on ismét a Money in the Bank meccsen jutott szóhoz, és a kétszeres győztesen, CM Punk-on jutott túl a meccshez. 2010 április 22-én a szervezet felbontotta a szerződését.

Az elkövetkezendő 6 évben pedig a függetleneknél, a ROH-nál, és a NJPW-nél is rengeteg sikert ért el. Most pedig, mint a SmackDown-on kiderült, visszatér a WWE-be!

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.