Header Ads

Mi lett veled CM Punk?

Egy olyan emberről írni, aki a modern pankráció egyik legellentmondásosabb alakja, mindig nehéz feladat, és lehet, hogy a véleményem sok embert meg fog sérteni, de ezt a cikket muszáj volt papira (avagy képernyőre) vetnem.

Minden akkor kezdődött, mikor Punk fogta magát, és 2014. január 27-én hazament a RAW felvételéről. Persze, előtte egyeztetett Vince McMahon-nal és Triple H-vel, de már ez sem volt profihoz illő magatartás. Később egy interjúban így fogalmazott erről: „Beteg voltam és sérült, fáradt és sérült, és kiégve éreztem magam, ezért kisétáltam. Megtehettem, mert egyéni vállalkozói szerződésem volt.” Jogilag tényleg megtehette, de akkor sem volt profi. Fél évig szinte nem is hallottunk felőle, egészen július 15-ig, amikor is a WWE átrakta a profilját az aktív birkózók közül az alumni részlegbe. Majd a hónap során Punk közölte, hogy soha többé nem tér vissza a WWE-be, sőt valószínűleg a wrestling világába se. De részleteket nem mondott, és nem is vállalt igazán nagy interjút.

Ekkor következett 2014 november vége, és a lehető legjobb időpontban, alig két héttel a UFC-vel kötött szerződésének bejelentése előtt egy kétórás mélyinterjút adott barátjának, Colt Cabanának. Ez az „Art of Wrestling” podcast 226 és 227 epizódjában hallgatható meg, ami másból sem állt, mint hogy Punk folyamatosan szidott mindent és mindenkit a WWE-vel kapcsolatban. Ez szerintem már akkor is pusztán egy reklámfogás volt, hogy Punk nevét valahogy visszahozzák a köztudatba. Marketing szempontból jobbkor nem is jöhetett volna, akár Punknak, akár a UFC-nek.

Ne feledjük el, hogy csak egy sértett ember verzióját hallottuk a történtekről, míg a WWE soha nem tett bővebb bejelentést arról, hogy mi is áll az egész hátterében. Az viszont árulkodó lehet, hogy a WWE orvosa, akit Punkék többször is szóba hoztak a podcastben, perre vitte az ügyet, jó hírneve megsértésének a jogcímén. Méghozzá a WWE tanácsára és támogatásával, és azért a szervezet nem szokott olyankor pereskedni, ha nem biztosak abban, hogy meg is nyerik azt.

Ahogy teltek a hetek és a hónapok, Punk egyre inkább „troll üzemmódba” kapcsolt, és minden hivatalos és nem hivatalos (értsd twitter, facebook és instagram) csatornáján keresztül egyre cinikusabban és egyre negatívabban nyilatkozik. Hogy mi lehet ennek az oka? Szerintem az rá a magyarázat, hogy Punk látja, milyen vezető szerepe lehetne ebben az új generációs forradalomban.

Arra gondolok, hogy jelenleg olyan srácok birkóznak a WWE fő rosterén, vagy csiszolódnak az NXT-ben, akikkel együtt dolgozott független pályafutása során, sőt, néhányat közülük ő maga is edzett a Ring of Honor Dojo-jában. A WWE pedig igenis main eventerként és húzónévként számítana rá. Gondoljatok bele, milyen jó mérkőzéseket vívhatna Rollinsszal, Ambrose-zal, Owensszel, Neville-lel, Zaynnel vagy bárkivel azok közül, akik frissen fognak kikerülni a Performance Centerből. És ezek a srácok mind atyjukként és hősként tisztelnék, hiszen ő volt az első Indy birkózó, aki sikerre vitte a nagyok között. Megkapná azt, amire mindig is vágyott, ő lehetne az igazi locker room leader (öltözői vezéregyéniség) ennek a generációnak. Véleményem szerint ez az ember ebbe keseredett bele igazán, hogy felismerte, mekkora lehetőséget dobott el magától.

Nekem személyesen is nagy fájdalmam, hogy ez történt Punkkal, hiszen ő volt az első igazi kedvencem. Korai időszakomban, amikor nem volt még igazán nagy sztár, egy elektronikus levélváltást is bonyolítottam vele. Majd pedig végigkövethettem, ahogy main eventerré válik, és a biznisz modern korának egyik legnagyobb sztárja lesz, hovatovább a televíziós éra leghosszabb ideig uralkodó bajnoka! Majd mindezt eldobja magától a személyes sértettség okán.

Mostanra pedig ott tart, hogy egy olyan jó és dicséretes dolog ellen fröcsög, mint a mellrák elleni küzdelem, és a saját rajongóit löki el magától nyilvánosan. Olyanná vált, mint a 90-es évek azon pankrátorai, akik képtelenek voltak a változásra, ezért kihullottak a biznisz körforgásából. Így egy példaképből és igazi hősből egy megkeseredett emberré vált, aki szép lassan elveszti mindenki tiszteletét; azt a tiszteletet, ami egykor oly fontos volt számára.

A heti szorítóban is szóba kerül Punk: https://soundcloud.com/szor-t-podcast

32 megjegyzés:

 1. Ez van... Utoljára még anno Corporate Kane-nel került volna konfliktusba

  VálaszTörlés
 2. Nem a mellrák ellenes mozgalmat szidta, hanem az alapítványt ami az adómányokból sajátos célra használt fel kisebb nagyobb öszegeket. Punknak van vér a pucájában mint ismert ember kimondani a véleményét.

  VálaszTörlés
 3. Punk lehet, hogy ismert ember, aki tudja hangoztatni a saját véleményét, de szerintem ehhez nem vér kell a pucájába, hanem káposztalé a fejébe. Saját maga alatt vágja a fát... Lassan két éve, hogy a UFC nem veszi számításba. Két éve semmit nem csinált, csak edzett, meg pofázott.Lehet, hogy óriási tehetség VOLT a pankráció világában, de most már nem az.. Élje a saját életét és ne köpködjön mindenkire visszafelé a múltjába, mert egyáltalán nem vet rá jó fényt, sőt rombolja a népszerűségét. A két éve beharangozott meccse előtt lesérül.. Hagyjuk már ezt, még mindig a WWE-ben érzi magát, ahol sztorivonalakat kell játszania? :) Lássuk inkább azt a UFC meccset, amin vagy tiszta játszmában szépen kikap, vagy előre megrendezett meccsen kamuban nyer. Nincs UFC alkata, szerintem szarrá fogják törni.

  VálaszTörlés
 4. Jajj a híres neves szorító... Bártfai és a Doktor a nagy tapasztalatukkal. Érdekes... még az Emmás storyt se tudtátok lehozni normálisan, mert nem"ájfón" volt hanem csak annak tartója és nem ellopta, hanem egy félreértés volt (nem húzták le normálisan v ilyesmi). De ez tisztázódott később, csak lehet épp akkor nem követtétek nyomon a dolgot.. na m1.

  Visszatérve: Tényleg kurva szarul nézett ki Punk. Tehát hihető volt, hogy iszonyat fos egészségi állapotban volt. Azt mondta Vincenek, hogy kellene egy kis pihenő, mert már tényleg nem bírja. Vince pedig azt mondta, hogy rendben van, jöjjön helyre és szeretettel várják vissza, majd hívják őt! Hát ez nem így történt, SŐT az esküvője napján kapta a levelet, hogy KI VAN RÚGVA!
  A mellrákkal kapcsolatos dologról csak annyit írnék én ide, hogy olvassátok el WWETheUndisputedFuture úr hozzászólását, mindent magába foglal.

  A WWE-t meg joggal szapulhatja hiszen Vince egy fertelmes főnök, nem érdekli őt más csak Cena. Ha Cenanaka lábujja eltört már pihenő, Punkot viszont kihasználta a végsőkig, az egészségi állapota rommá ment + ott van az esküvős dolog. Annak a napnak a legboldogabbnak kéne lennie egy ember életében, erre fel pénzéhes mocskos Vince kutya meg ilyet művel. Gratulálok.. ezentúl senki ne szóljon egy büdös szót se ha a WWE-t szidalmazza Punk, hiszen teljesen jogosan teszi azt, ugyanis úgy megutáltatta vele Vinny az egészet, mint a fene. Úgyhogy nem is csodálkozom semmin.
  Punk igenis egy jó ember és egy igazi példakép akire fel lehet nézni. Már csak az életmódja miatt is! Úgyhogy akik hátat fordítanak neki, az kapja be, mind egytől egyig.

  UI: Remélem ez a kommentem nem kerül törlésre, mint az első podcastetetkben.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kicsit elfogult vagy vele,nincs ezzel semmi baj,de itt mindkét fél hibázott.
   Viszont a kommented ezen része felkeltette a figyelmemet:
   "SŐT az esküvője napján kapta a levelet, hogy KI VAN RÚGVA!"
   Ilyesmiről eddig nem hallottam,megtennéd hogy adsz róla egy bővebb felvilágosítást?

   Törlés
  2. Bautista hallgasd végig a podcastet. Benne van, mondja Punk.

   Törlés
  3. TheAnimal itt van a podcast egy YT videó formájában. http://www.youtube.com/watch?v=WP5aG1w8k4c&sns=gp

   Törlés
  4. Sándor véleményét osztom. Punk punk marad örökké. Persze, hívhatja ezt az ellentábor "köpködésnek visszafelé", de az jobb lett volna ha szépen csöndben marad és a helyzete annyiban tudódik le az utókornak, hogy megsértődött és lelépett?! Ne legyünk nevetségesek. Nem azt mondom, hogy minden igaz amit Punk mondott, de nagyban árnyalja a képet. Jól időzített médiafogás? Persze, hogy az. Időzítsen rosszul, és akkor mondja el, mikor már senkit nem érdekel,,,,,,?

   Törlés
 5. Nyílván tudta mit csinál és ő azt gondolta helyesnek és lehet ezt csak ő tudja mit miért, minden más csak pletyka.

  VálaszTörlés
 6. Az egy dolog, hogy ő sokszor odaszúrt ennek a faszfej bagázsnak.. de az elfelejtetted, hogy Vince meg a kutyái se éppen hang vagy cselekedet nélkül meghúzták magukat.

  VálaszTörlés
 7. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 8. Szeretném megkérdezni, hol lehet olyan rózsaszín szemüveget kapni, amin keresztül a WWE-t szemlélitek?
  Indy wrestlerek forradalma meg Performance Center... khm... Eddig az volt a szokás, hogy übercool ígéretként debütált az indyből érkezett újonc, vitézkedett egy darabig, aztán jött egy karriergyilkos feud jobbára Sebezhetetlen Dzsonszíííína ellen, majd az ifjú titán útja midcardba, majd a süllyesztőbe vezetett. (Oké, a Shield tagjai voltak a kivételek, akik erősítették a szabályt - main eventbe nyomták őket, de Románt nem kajálta a nép, Rollinsból meg látjuk, mi lett...)
  Na de majd most... majd most... wait for it... wait for it... várjunk... mi történt Cesaróval? Király a ringben,a nép kajálja, mint keveseket, erre parkolópályára teszik. Forradalom.

  Punkot megértem, mégha tényleg van is benne keserűség. Eddig két olyan fazon van, aki indyből érkezve tényleg közönségkedvenc világbajnokká tudott válni - ketten, aki maximálisan odatették magukat a ringben - ő és Bryan. Nos, Bryannek úgy fest, a teste megadta magát, Punk pedig besokallt. Ez van. A WWE jelenlegi terhelési szintje mellett (minden héten RAW, house show-k, egy csomó PPV, stb.) egyszerűen nem bírja az iramot az, aki komoly, kemény meccseket tol a ringben. A terep a Cena-féle ötmozdulatos plüss-wrestlereké. (Shoulder blockba, punch-kick kombókba meg szalutálásba még senki sem rokkant bele.)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :D :D :D :D :D :D :D Zseniális komment, imádom. :D :D :D

   Törlés
  2. Samoa Joe-t kihagytad.Lehet, hogy a TNA-ben, de akkor is világbajnok lett.

   Törlés
  3. "A terep a Cena-féle ötmozdulatos plüss-wrestlereké." Hát ez nagy :'D

   Törlés
  4. Phenom: Joe-t pl. felvihetnék main rosterre - még nem túl öreg, harminchat éves, masszív, jó a ringben, a mic skillje sem csapnivaló (Roman Reignsnél mindenesetre jobb :D ) lehetne egy jó destroyer heel karakter a submission mozdulataival. Csak valószínűleg úgy járna mint Rusev - két vesztes meccs Cena ellen, utána középmezőny, vagy kapna sztorit, vagy nem.

   A WWE-nek már régen generációváltásba kellett volna kezdeni - még most is Undertakerrel hirdetik a HIAC-t. Piszok nagy karakter az öreg, de... öreg.
   Remélem, hogy nincs igazam, de a Performance Centeres bizniszben csak azt látom, hogy újabb tehetségeket vihetnek fel main rosterre, hogy legyen kivel Cenát meg a régi generáció tagjait tápolni. Tényleg, örülnék, ha a WWE rám cáfolna, és tényleg elkezdődne a generációváltás, de szkeptikus vagyok.

   Törlés
 9. A másik meg hogy pls vigyétek már innen ezt a gyereket. A többi szerkesztő legalább normálisan tudott cikket szerkeszteni.. de ez? Egy nagy hányás az egész, amit idáig idefirkantott. Legyen kevesebb cikk inkább, de már túlzás, hogy ilyen embert hoztok ide, még akkor is, ha egy másik wrestling oldalon is szerkesztő.. A másik hogy ez híroldal, nem saját vélemény kifejtésére való blog. Arra regeljen másikat, ha azt akar írni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azt kihagytad, hogy egyfolytában a Szorítót és a H-wrestling-et reklámozza. :D

   Törlés
  2. Na ja... szorító így úgy amúgy húúúhaaa... Oh please...

   Törlés
  3. Közben meg beszélnek annyi hülyeséget, hogy hagyjuk inkább... :D

   Törlés
  4. "Ha Punk vissza akarna térni Vince tárt karokkal várná."

   Törlés
  5. Hogyne xDDD Meg, hogy megkeseredett lett Punk... vicc ez a gyerek :D

   Törlés
 10. Szerintem ez egy jó írás. Ha másra nem is, de legalább elgondolkodhatunk, hogy mi van ha ez történt/történik valójában. Ezen kívül én tisztelem CM Punk-ot. Csak azt nem értem, miért nyomja mindenki ezt a védjük Punk szöveget, mert a SES korszakában meg mindenki utálta... /tisztelet a kivételnek/

  VálaszTörlés
 11. nem értem őt,ő lehetett volna a legnagyobb

  VálaszTörlés
 12. Szerintem a hazamenése a legelején annak a következménye, hogy sokáig tűrt el dolgokat, aztán jött a hab a tortán és elege lett. Profinak tényleg nem profi lépés és igen, megsértődés is volt benne (egyértelműen). Nem értem, minek jönnek még azzal a szöveggel, hogy "ha a WWE-ben maradt volna, akkor mekkora ikon lenne belőle". Mert most mi? Elfelejtettük/ték a nevét? Talán nem a világ vezető "ikonja", de amíg a WWE-ben volt, messze kiemelkedő meccseket, promókat és sztorikat csinált (és csak a hülye nem látja be, hogy mióta nincs ott, jóval laposabbak a dolgok). Egyikünk sem tudja és soha nem is fogjuk tudni a teljes vagy a valódi igazságot. Azonban, tudva, hogy elvileg olyan sérülést nem volt a WWE orvosa képes diagnosztizálni, ami miatt Punk már halott lenne ha más orvos nem látta volna, a helyében én is elhúztam volna a csíkot, amilyen gyorsan csak tudom. Én is ott hagynám a sulimat, ha a tanárok ok nélkül buktatnának. (valamennyire talán jó példa) Emiatt teljesen megértem, hogy miért nincs kedve vissza jönni. "Ez szerintem már akkor is pusztán egy reklámfogás volt, hogy Punk nevét valahogy visszahozzák a köztudatba. Marketing szempontból jobbkor nem is jöhetett volna, akár Punknak, akár a UFC-nek." Persze, hogy az volt! Egyértelmű! Nagyon sokáig nem szerepelt rendesen, Coltnak is jól jött Punk szereplése. Azután meg, hogy kiderült, hogy szerződést írt alá a UFC-vel, még szép, hogy volt egy hosszabb szereplése.
  "Mostanra pedig ott tart, hogy egy olyan jó és dicséretes dolog ellen fröcsög, mint a mellrák elleni küzdelem, és a saját rajongóit löki el magától nyilvánosan. Olyanná vált, mint a 90-es évek azon pankrátorai, akik képtelenek voltak a változásra, ezért kihullottak a biznisz körforgásából. Így egy példaképből és igazi hősből egy megkeseredett emberré vált, aki szép lassan elveszti mindenki tiszteletét; azt a tiszteletet, ami egykor oly fontos volt számára." Na, azért ne játsszuk azt, hogy csak azért, mert már nem pankrátor és ott hagyta a WWE-t, a nagy hősből azonnal egy élettelen senki lett. Az, hogy ellöki magától a rajongóit meg elveszti mindenki tiszteletét, arra azt mondom (hívjatok csak butácska Punk fangirlnek), hogy aki a WWE-ben igazán szerette, az utána is kitart mellette, plusz szerintem magasról tojik rá, hogy ki tiszteli és ki nem. Minden bizonnyal nem úgy fekszik le este, hogy gyorsan rákeres egy fórumra, ahol róla csámcsognak. Nekem a jövőbeli projektjei alapján meg úgy az egész mostani cselekedetei alapján messze nem tűnik megkeseredettnek vagy kétségbe esetnek. :)

  VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.