Header Ads

Mi is az a Szorító?

Ez nem az a Szorító
Az eredeti Szorítót 2012 tavaszán,  mint a Motoroshang.hu –n futó online rádióadást hozta létre a Hungarian Championship Wrestling akkori ringszpíkere, Mr. Tolnai és a Doktor. Ők voltak azok, akik először szólaltatták meg a magyar pankrációs élet főbb szereplőit, amellett pedig rendszeresen foglalkoztak a wrestling-világ híreivel és érdekességeivel is.
Majd tőlük vette át a mikrofont szeptemberre Wanna Raise, a HCW kommentátora. Az ő távozását követő, októbertől decemberig tartó időszak viharos volt az adás életében, hiszen egy darabig alkalmi műsorvezetők adták egymás kezébe a stafétabotot.
2013. január 9-én debütált a két új állandó házigazda: Miki (aki manapság a HCW bírája) és Bártfi, így a rádió újra rendszeres és rendezett formát öltött, benne állandó rovatokkal, mint a Raw Recap, ami a WWE eseményeivel foglalkozott ; a Hazai pálya, ami főként a HCW híreit mesélte el;  vagy a Fan Sector, ami a hallgatók által felvetett kérdések és témák megbeszélése volt. A megújult Szorító minden héten szerdán jelentkezett két és fél órában. A műsor megszakítás nélkül folyamatosan működött egészen 2014. március 26-ig, amikor is a Motoroshang Rádió költözése és anyagi helyzete miatt megszűnt létezni.
Ha már végigvettük a magyar pankrációs rádiózás főbb mozzanatait, nem mehetünk el a Trash Talk mellett sem, ami Wanna Raise szombat esti beszélgetős műsora volt 2013 tavasza és 2015 tavasza között, de ennek már csak az egyik fő témája volt a pro-wrestling. Wanna Raise-hez csatlakozott 2014 őszén a Szorítóból már ismert Bártfi, és egészen a műsor megszűnéséig állandó résztvevője volt az adásoknak.2015 tavaszán aztán huzamosabb időre magyar nyelvű hanganyag nélkül maradtak a pankráció itthoni rajongói, de ez mostantól megváltozik, mert visszatér a Szorító, mint Magyarország első heti rendszerességgel jelentkező Pankrációs Podcastje!
Műsorvezetőink a szakma igazi rutinos rókái:
Bártfi: wrestling-történész és pankrációs újságíró, az eredeti Szorító rádióműsor műsorvezetője 2013-14 között, a Trash Talk társműsorvezetője 2014-15 között, valamint a Hungarian Championship Wrestling főmunkatársa.
A Doktor: veterán wrestling-szakértő és publicista, az Eurosport és a Viasat 6 korábbi munkatársa, valamint a Hungarian Championship Wrestling porondmestere, kommentátora és az eredeti Szorító rádióműsor alapító-műsorvezetője.
Ők ketten mostantól minden héten elhozzák a WWE, HCW, TNA és egyéb szervezetek legújabb témáit és híreit, egy tartalmas órában, egy hozzáértő és szellemes beszélgetés formájában! Amennyiben Te érdeklődsz a pankráció iránt, tanulnál róla, vagy csak szórakozni vágysz: megéri meghallgatni, mert olyan élményben lehet részed, amire jó sokáig emlékezni fogsz!

Like-olj minket facebook-on: https://www.facebook.com/szorito.hcw,
az adásink a SoundCloud-on elérhetőek:  https://soundcloud.com/szor-t-podcast,
Kövess Twitter-en: https://twitter.com/HCWSzorito,
Kövess Instagram-on a szoritoradio felhasználó néven,
Tedd fel kérdéseid Ask.fn-en: http://ask.fm/SzoritoHcw,
vagy írj nekünk e-mailt a szoritoradio@gmail.com címre.

10 megjegyzés:

 1. Arról érdeklődnék srácok,hogy ide lesz lehetőség bekerülni (gondolok a Podcastre),jelenleg is futtatunk egy pár ismerőssel egyet,de az nem a pankrációról szól,de már rég kerestem volna magamnak 1 olyan Podcastet, ami magyar,és ezzel foglalkozik :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hosszabb távon mindenképp szeretnénk majd vendégeket is szerepeltetni a podcast-ban akkor mindenképp szólok.

   Törlés
  2. Én is szívesen vendégeskednék benne ha van rá lehetőség és igény egy "öreg" részére :D

   Törlés
 2. Engem nem nagyon érdekel a pankráció magyar vonatkozása. Ez az egyetlen magyar oldal, amit olvasok.
  Viszont erre a Szorító podcast-ra kíváncsi vagyok. Youtube-on fent lesznek az adások?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mivel a magyar pankrációban 2 havonta vannak nagyobb események így nem hinném, hogy minden adásba szoba kerülne, főleg nem úgy hogy az adás felét/háromnegyedét elvinné. Az adások pedig a Soundcloud-on lesznek elérhetőek: https://soundcloud.com/szor-t-podcast és dolgozzunk azon, hogy az ITunes-on is.

   Törlés
 3. Most, hogy Bártfi ide került, egből csökkentek a helyesírási hibák :)

  VálaszTörlés
 4. Viasat 6?? Szólj már nekik, hogy jól szinkronizálják a bef. mozdulatokat mert semmilyen magatartás módosítás nincs hanem AA stb. Lásd youtube.: A Helyes Szinkronizálás videómat!

  VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.