Header Ads

Viva La Raza - Eddie Guerrero avagy 9 évvel később!

2005 november 13-kán, még a magyarországi hírekben is szerepelt, hogy az egykori WWE Szupersztárt Eddie Guerrero-t holtan találták a hotel szobájában.

Sok ember számára Eddie volt a legjobb pankrátor, aki valaha a szorítók közé lépett. Egy második generációs pankrátor, aki mindig nagy tisztelttel volt az iránt, amit csinált és ezt mindig ki is mutatta, amikor a négyszögletű ringbe lépett. Technikailag és tudásilag messze mások fölött állt, és mindig is meg volt a képessége, hogy olyan meccset adjon, amiről még sokáig beszéltek utána...

Eddie Guerrero meccseit az olyan emberek, mint Dean Malenko, Chris Benoit, Chris Jericho és Kurt Angle ellen még ma is tananyagként használják az államokbeli pankrátor iskolákban.

Eddie az évek során elérte, hogy az emberek megszeressék, aminek a jutalma egy a 2004-es, No Way Out-on a WWE címért járó meccs volt a jelenlegi WWE World Heavyweight Champion Brock Lesnar ellen. Sok ember számára ez volt egy igen hosszú út csúcspontja.

 Eddie Guerrero megnyeri a WWE címet

Sajnos a WWE címtartása nem tartott sokáig, az akkori hírek szerint Eddie nem bírta azt a nyomást, amit ránehezedett a címmel, mivel ő lett a cég folyamatos és állandó elöljárója ezért megkérte Vince McMahon-t had veszítse el a címet. De nem akarta, hogy bárki ellen veszítse el a címet, a lehetőségeket miszerint John Cena, Booker T vagy Undertaker legyen az ellenfele elvetette. Ő egy fiatal karaktert akart felemelni méghozzá JBL-t. Ő egyedül volt felelős azért, hogy a John Bradshow Layfield karakter ennyire sikeres lett.

Eddie utolsó meccse Mr. Kennedy ellen

Miután elvesztette a címe,t Eddie 2005-ben Feud-ba kezdett Rey Mysterio-val és Batista-val. Mind két story sikeres és élvezhető volt. Majd következett a SmackDown! Csapatba való Survivor Series kvalifikációs meccse Mr Kennedy ellen. Aki ismeri a meccset nem csak azért emlékezhet rá, mert ez volt az utolsó meccse, hanem azért is, mert amit azon a meccsen előadott megint végre ő volt, az az Eddie akit a közönség szeretett és imádott. Majd jött a hír, Eddie Guerrero-t a hotel szobájában holtan találták. A halál oka szívelégtelenség.

Remek előadó volt, tökéletes kombinációja az In-ring-nek a személyiségnek és nem is beszélve a remek promoiról. Az egyik percben még szerettük a másik percben el tudta érni az embereknél,hogy utálják. 2006-ban beválaszozták a Hall of Fame-be, és elfoglalhatta a végső helyét nem csak a szívünkben, hanem a hírességek csarnokában is, köszönjük Eddie!

 Köszönjük Eddie!!

4 megjegyzés:

 1. Nem néztem még a pankrát mikor Eddie elment tehát annyira nem is ismertem a stílusát/karakterét, de számtalan régi videót visszanéztem már és azokból ítéltve elég jó pankrátor volt + sokszor amiket csinált hihetetlen volt
  R.I.P. EDDIE

  VálaszTörlés
 2. Tudom ajánlani, ha valaki Eddie-t szeretne: https://www.youtube.com/watch?v=jibrD6TRAZk ! :D
  Egyik kedvenc meccsem, és szerintem sok másé is. :D

  VálaszTörlés
 3. Nyugodjon békében!
  Valaha volt egyik legjobb.

  VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.