Header Ads

PPV visszatekintő - SummerSlam

Ebben az új cikksorozatban mindig visszatekintünk a jelenleg aktuális PPV tavalyi adására, és most az első nem más lesz, mint a SummerSlam!A SummerSlam immár szokásos módon a Los Angeles-i Staples Centerből jelentkezik, ahol Josh Matthews, Vickie Guerrero, Booker T, és Shawn Michaels üdvözöl minket. Ők elmondják a véleményüket a két főmeccsről, a John Cena vs Daniel Bryan, valamint a CM Punk vs Brock Lesnar meccsekről. Ezután kezdődik a Kick Off, ahol a United States bajnoki címért lesz megrendezve egy meccs.

Kick off meccs - Dean Ambrose (c) vs Rob Van Dam (United States bajnoki címmérkőzés)

A meccs előtt visszatekintést kaptunk az előző RAW-ból, ahol RVD 19 másik embert legyőzve érdemelte ki ezt a címmérkőzést. Mivel RVD gondolta, hogy a Shield másik két tagja, Seth Rollins és Roman Reigns is ott lesznek a ring mellett, magával vitte Big Showt és Mark Henryt. Még a meccs kezdete előtt láthattuk a The Best vs The Beast meccs promóját, és Heyman elmondta, hogy ő sem biztos a meccs győztesében, valamint azt is bejelentette, hogy a meccs egy diszkvalifikáció nélküli meccs lesz. Ezután leadták a John Cena vs Daniel Bryan meccs promóját, majd visszakapcsoltak a a képet Matthews-ékhoz. Elmondták, hogy alig várják a meccs kezdetét, és ezután megszólalt a Shield zenéje, de Dean egyedül jött be. Utána megérkezett RVD is, akinek a nevét a rajongótábor egyből skandálni kezdte. A meccs elején csak játszadoztak egymással, de ahogy bemelegedtek, egyre komolyabb mozdulatok hajtottak végre egymáson. A meccs eléggé változatos volt, és eléggé sok feladásos mozdulat volt. Amikor úgy tűnt, hogy a meccsnek vége, Van Dam kiszabadult, és befogta Ambrose-t a Cross Body-ba.


Ebből Ambrose nagy nehezen kiszabadult, és Van Dam-et ismét két vállra fektette. Ebből is kiszabadult, és gyorsan felment a felső kötélre, hogy bevihesse a Five Star Frog Splash-t. Ekkor megszakították Őt a Tag Team bajnokok, Seth Rollins, és Roman Reigns, de amint a ringhez értek, jött Big Show és Mark Henry is.


Ambrose és Van Dam úgy folytatta a meccset, mintha mi sem történt volna. Ezután Van Dam a ringen kívülre került, ahol a Shield másik két tagja elkezdtek hozzá közeledni, ám odamentek Henry-ék, hogy megakadályozzák a bajt. Van Dam átvette a vezetést, nagyon szép mozdulatokat tudott bevinni, de minden két vállra fektetésnél kiszabadult. Ambrose felment az egyik sarokba, rá szeretett volna ugrani Van Dam-re, de Ő kigurult alóla. Van Dam is megpróbálkozott volna az ugrással, de Rollins megzavarta őt. Később Van Dam újra felment az egyik sarokba, és végrehajtotta a Five Star Frog Splash-t Ambrose-on. Sajnos már nem tudta két vállra fektetni, mert Reigns beavatkozott egy Spear-rel. Ez diszkvalifikációt vont maga után, ami azt jelenti, hogy Van Dam nyert, de az öveket nem nyerte meg, mert diszkvalifikációval nem lehet övet nyerni.


A Kick-Off vége után bejön a SummerSlam házigazdája, aki köszönt mindenkit a nyár legnagyobb buliján. Elmondja, hogy milyen meccsek lesznek este, és megszólal Fandango zenéje. Fanandgo bejön Summer Rae-vel táncolva, és Miz többször is elmondja: Really? Ő utána jön Jojo, a Total Divas sztárja, aki elénekli az amerikai Himnuszt. A himnusz után a kommentátorok, JBL, Michael Cole, és Jerry The King Lawler is köszöntenek minket.

Kane vs Bray Wyatt (Ring of Fire meccs)

Justin Roberts elmondja a meccs szabályait, amely igen sok emberben nagy csalódást okozott: nyerni két vállra fektetéssel, vagy feladással lehet. Nos, legalább érthető, hogy miért nem Inferno a meccs típus neve. A gong megszólalásánál gyulladtak fel a lángok a ring négy oldalán. A meccs alatt láthatóan Kane irányított, és minden nagyobb mozdulatnál (pl. Chokeslam) megnőtt a tűz. Harper és Rowan többször megpróbált bejutni a ringbe, de ez egyszer sem sikerült nekik. 


Rowan-ék ezután megpróbáltak beadni Wyatt-nek egy kendo botot, de mire Wyatt odanyúlt volna érte, az meggyulladt. Jött egy tűzoltó eloltani a botot, és mikor eloltotta, Harper-ék leütötték a tűzoltót, és elvették tőle a poroltót. Megpróbálták lefújni a ring körül lévő lángokat, de mire sikerült, azok újra meggyulladtak. Kane kiosztott Wyatt-nek két Chokeslam-et, majd megpróbálkozott volna a Tombstone Piledriver-el, de Harperék egy "lepedő" szerűséggel letakarták a tüzet, és bejutottak a ringbe. Ekkor leütötték Kane-t, Wyatt beadta Kane-nek a Sister Abigail-t, és két vállra fektette. Ezzel vége lett a meccsnek, Rowan-ék beavatkozásának hála.


Cody Rhodes vs Damien Sandow

A meccs előtt még visszatekintést nyerhetünk Heyman mondandójáról, miszerint a CM Punk vs Brock Lesnar meccs egy diszkvalifikáció nélküli meccs lesz.

A meccsre először Damien Sandow jön be, aki a bevonulása közben a volt Team Rhodes Scholars-t Sherlock-hoz és Wattson-hoz, valamint Batman-hez és Robin-hoz hasonlítja.


Ezután bevonult Cody Rhodes is, akinek már nem volt ott az a bizonyos bajusz az arcán.


A meccs kezdete után eléggé durván nekiestek egymásnak. Habár a rajongók inkább Rhodes-nak szurkolnak, Sandow volt az, aki a legtöbb mozdulatot és feladásos fogást tudta bevinni. Egészen addig, amíg fel nem mászott a felső kötélre, és Cody a Money in the Bank-en használt hasonló mozdulatot be nem vitte neki.


Ezután inkább Cody volt az, aki vezetett, de egy Disaster Kick közben Sandow bevitt neki egy Neckbreakert.  Ezt követően eléggé felgyorsult a meccs, és Cody-nak végül sikerült bevinnie egy Disaster Kick-et. Még ezután ment egy kicsit a meccs, egészen addig, amíg Rhodes be nem vitte Sandownak a Cross Rhodes-ot, ezzel megszerezve a győzelmet.


Alberto Del Rio (c) vs Christian (World Heavyweight Championship)

A meccs előtt betekintést tekinthetünk arra, hogy Christian mivel érdemelte ki ezt a címmeccset. A bevonulás és a felkonferálás után rögtön egymásnak esnek, nem kímélik egymást. A meccsen inkább a bajnok, Alberto Del Rio dominál, de ez egy ponton elillan, amikor megpróbált belefutni Christian-be, aki egyszerűen elhajolt előle. Del Rio kiesett a ringből, Christian pedig utána ment.


Amikor visszatértek a ringbe, megint Del Rio irányított, nagyon szép mozdulatokat láthattunk, köztük egy szépen végrehajtott Backstabbert, és Killswitchet is. A meccs vége felé Christian azzal a Killswitchel lett az, aki irányított, és szeretett volna végrehajtani egy Spear-t Del Rio-n, de Ő egy Dropkick-el hárította azt.


Ezután Del Rio meglátta a lehetőséget, befogta volna Christian-t egy Cross Armbreaker-be, de nem sikerült, és kapott egy óriási Speart. Sajnos utána Christian nem tudta két vállra fektetni, mert fájlalta a karját, és Del Rio ezt kihasználta, befogta a Cross Armbreaker-be, és lekopogtatta Christian-t. Ezzel Del Rio megszerezte a győzelmet, és továbbra is Ő a World Heavyweight bajnok.


Natalya vs Brie Bella

Nos, igazából ezzel a meccsel nem nagyon foglalkoznék. Szerintem nem volt egyáltalán szükség erre a meccsre, de mivel nagyon rövid volt, kibírható volt. A győzelmet Natalya szerezte meg, amikor befogta Bellát a Sharpshooterbe.


CM Punk vs Brock Lesnar

Elérkeztünk ehhez a meccshez is, amely szerintem egyértelműen az év meccse. Habár tavaly a Slammy gálán nem ezt választották meg az év meccsének, szerintem a WWE-n belül is és azon kívül is mindenki tudja, hogy 2013 legjobb meccsét CM Punknak és Brock Lesnarnak sikerült összehoznia. A meccs előtt újra láthattuk a promot, aztán bevonul a fenevad, Brock Lesnar. Aztán bevonul Punk is, akit végtelen nagy ováció fogad. Épp hogy csak megszólal a gong, Lesnar felkapja Punkot, és bevágja a sarokba.


Ezután egyértelműen Brock irányított, de néhol Punk is felvillant. Ahogy Brock kikerült a ringből, CM Punk megragadta az alkalmat, felmászott a felső kötélre, és ráugrott Lesnar-re.


Ettől Punk kifeküdt, de Brock nem. Lesnar levette a kommentátori asztal tetejét, rátette Punkra, és ráugrott párat. Ezután visszamentek a ringbe, és Punk adott egy térdest Lesnar-nek.


Ezután megint Brock vette át a vezetést, Punknak esélye sem volt. Aztán megint kimentek a ringből, és előkerült az acélszék. Ez Punknak hatalmas előnyt adott, ezzel egy kicsikét le tudta lassítani a fenevadat.


Újra bementek a ringbe, Punk megint le akarta csapni Lesnart a székkel, de Lesnar hárította a támadást. Lesnar befogta Punkot a Kimura-lockba.


Amit Punk átfordított egy cross-armbreakerbe...


...amiből meg lett egy triangle hold.


Azonban ekkor megmutatkozik a fenevad ereje, aki felemeli Punkot, aztán odavágja a földhöz.


Később kiderült, hogy Punknak még ezután is maradt ereje, mert sikerült befognia Lesnart az Anaconda Vise-ba. Ez volt az a pont, amikor felvillant a remény, hogy Punk győzhet, mert innentől már ő irányított.


Ezek után természetesen nem maradhatott el a "klasszikus" Heyman-momentum.


Heyman jól végezte a "munkáját" mivel Punk ráfigyelt, és így Lesnar fel tudott állni. Lesnar megpróbálkozott az F5-tel, de nem sikerült neki, mert Punk fogta Heyman nyakkendőjét. Ekkor Punk leugrott Lesnar hátáról, felkapta Lesnart, és adott neki egy GTS-t.


Punk ahelyett, hogy két vállra fektette volna Lesnart, Heymannel foglalkozott. Ez okozta a vesztét, mert eközben Lesnar talpra állt, megfogott egy acélszéket, és jól hátba vágta vele Punkot.


Utána Brock letette a széket, Punkot rádobta egy F5-tel, két vállra fektette, és vége is lett a meccsnek.

Dolph Ziggler és Kaitlyn vs Big E és AJ Lee

Ismét egy töltelékmeccs féleség, de szerintem jó volt. Langstonnak akkoriban még csak ez volt a második meccse gálákon, és most AJ-el állt össze, hogy szembe szálljanak Ziggler-el és Kaitlyn-el. Ez a meccs is eléggé rövidke volt, és a férfiak kezdték a meccset, ahol inkább Big E irányított. Voltak bent a dívák is, ahol inkább AJ volt az irányító egyén. Amikor megint a férfiak voltak a ringben, Ziggler volt az, aki irányított, és egy Zig-Zag-el meg is nyerte a meccset.


John Cena (c) vs Daniel Bryan (WWE Championship)

Elérkeztünk az est másik főmeccséhez, a WWE bajnoki címmérkőzéshez. A ringbe legelőször a Special Guest Referee érkezik, Triple H.


Őt követi Daniel Bryan, majd John Cena. A meccs eléggé lassan indul, és Daniel volt az, aki szép mozdulatokat hajtott végre. A meccs közben Cena kisételt a ring mellett lévő orvoshoz, hogy figyeljen a sérült könyökére. Ahogy telt az idő, a meccs egyre kezdett felpörögni. Egyszer csak történt egy nagyobb "fellángolás", Cena felkapta Danielt a vállára az AA-hez, de nem sikerült megcsinálnia a mozdulatot, mert Daniel megfogta a kötelet.


Ezután Bryan elkezdte gyepálni Cena sérült könyökét, ami nagy előnyt jelentett számára. Cena megpróbálta befogni Bryant az STF-be, de a fagyi visszanyalt, és Bryan fogta be Cenát az STF-be.


Cena belevágta Bryant a sarokba, ezzel kiszabadulva a fogásból. Ennek ellenére nem volt Cenáig sokáig nyugta, mert Bryannek sikerült befognia a Yes Lock-ba. Nagy nehezen ebből is kimászott, adott Bryannek egy AA-t, két vállra fektette, de Bryan kiszabadult. Ment tovább utána a harc, egyszer csak hirtelen Cena befogta Bryant az STF-be, Bryan kisuabadult, és újra befogta John-t a Yes Lock-ba. Cena elérte a kötelet, ezáltal újra kiszabadult. A harc ment tovább, és Bryan az erős rúgásaival kifektette Cenát, amivel megszerezte a győzelmet, és a WWE bajnoki övet!


Csak ezután jött a feketeleves. Megszólalt Randy Orton zenéje, a 2013 RAW Money in the Bank ladder meccs győztese.


Ekkor Triple H adott Bryannek egy Pedigree-t, Orton beváltotta a táskát, gyorsan két vállra fektette a bajnokot, és Ő let az új WWE bajnok.


Ennyi lett volna a tavalyi, 2013-as SummerSlam, remélem tetszett nektek a cikk! Ha igen, akkor írjátok meg, és akkor az összes elkövetkezendő PPV-nek elkészítem az ilyen visszatekintőjét.

28 megjegyzés:

 1. Válaszok
  1. Köszönöm! :) Majd még lesznek, a következő egyértelműen a Night of Champions lesz.

   Törlés
 2. A Bryan vs. Cena jobb volt mint a Lesanr vs. Punk, egyértelműen! De azért az sem volt rossz, ahogy a Sandow vs. Cody és az AJ & Big E vs. Ziggler & Kaitlyn is (ahoz képes, hogy töltelékek voltak).

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mindenkinek más a véleménye, szerintem a Lesnar vs Punk sokkal jobb volt. :)

   Törlés
  2. Hát nem tudom, hogy az, hogy tetszhetett jobban, szerintem rohadtul elkapkodott volt...
   De ízlések és pofonok amúgy még a Christian vs. Del Rio is fasza volt a 3. legjobb meccs a Bryan-Cena, Punk-Lesanr után.

   Törlés
  3. Nalam is ev meccse volt!:) Feud is jo volt, siman odaverte a Cena-Bryan meccset...

   Törlés
  4. A Bryan Cena tök laposs volt legalább is szerintem,én biztosra vettem,hogy ez lesz a végeredmény,igaz,azt nem gondoltam,hogy HHH-heel turnt vesz,de ezzel együtt is elbújhat a Lesnar Punk meccs mellett!

   Törlés
  5. Ajánlom, hogy nézzétek meg még egyszer, mert amikor élőben néztem nekem sem tettszett annyira, de megnéztem újra, és rohadt jó volt.

   Törlés
 3. jólett! :)
  punk lesnar mindent vitt, cena bryan olyan langyos volt vagy nemtudom de orton/hhh-val emlékezetes lett

  VálaszTörlés
 4. Nem tudom hogy vannak vele a többiek,de én nem látom értelmét így...Írj bele saját véleményt és akkor talán elfogom olvasni! Bár ez elég szubjektív

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

   Törlés
  2. Szerintem is jó lenne, ha írnál bele saját véleményt, mert amúgy jó ötlet, és sok energiát fektetsz bele, de elvileg a tavalyi eredményeket tudjuk már. De mindenképp sok sikert a folytatáshoz.

   Törlés
  3. Na, szóval, az előző válaszom sztornó, akkor valamiért félreértelmeztem a mondatot :D Megfogadom a tanácsotokat, és legközelebb mindenképpen többet rakok bele. A következő PPV már ugye a Night of Champions, az leszedem valahonnan, megnézem, és már elkezdem most, mert az valószínűleg jóval nagyobb terjedelmű lesz, így, hogy majd egy kis véleményt is rakok bele. Valószínűleg a meccseket is jóval részletesebben le fogom írni, mert most az idő szorított, és csak nagyjából írtam le a meccsbeli eseményeket.

   Törlés
  4. Úristen, meg kell nézned még egyszer? Én belehalnák, ha valamit kétszer kellene megnéznek, főleg ha egy olyan szar PPV-t mint a tavaly Night Of Champions-t, amin esetleg csak az Orton-Bryan meccs volt nézhető... Hát ha te ezt minden PPV-val meg fogod csinálni, akkor nagy tisztelet!

   Törlés
  5. Sajnos muszáj megnéznem, mert másképp nem tudom leírni a meccs történéseit, és a véleményemet. A SummerSlam-et kifejezetten élveztem, mert az nagyon jó volt. Még ami jó lesz, az a Hell in a Cell (igaz, abból igazából csak a Hell in a Cell meccs), a többi szenvedés lesz. De ha már elkezdtem, megcsinálom. (megjegyzem, már elég nehéz beszerezni a PPV-ket, szóval az is "egy külön műszak")

   Törlés
  6. Nem tudom, ncoron fent vagy? Én minden pankracios dolgot onnan szerzek és általában meg egy évvel később is fent vannak a műsorok

   Törlés
 5. Ember ez marha jó lett!
  Csinálhatnál ilyeneket gyakrabban is!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! :) Már a Money in the Bank-el elakartam kezdeni, csak sajnos nem volt időm rá, de mostantól mindig meg fogom csinálni.

   Törlés
 6. Nagyon tetszik ha lehet megkérdezem mennyi idő allat lett kész??

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! Vasárnap kezdtem el csinálni, és tegnapra lett kész. Tehát 3 napig csináltam, naponta kb. 2 órát.

   Törlés
 7. http://www.mmamania.com/2014/8/5/5972177/manager-brock-lesnar-finally-has-clean-bill-of-health-would-consider-ufc-return-mma ez vajon igaz?

  VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.