Header Ads

A WWE óriásit bukott a tőzsdén, Vince McMahon sem milliárdos többé!

A WWE részvényei a tőzsdén közel 42 százalékkal estek vissza, Vince McMahon vagyona pedig 350.000.000 dollárral csökkent miután kiderült, hogy a WWE Network hálózata az előzetes becslések szerint 2015-ig veszteséges lesz a korábbi rendszerhez képest!

http://www.rantsports.com/pro-wrestling/files/2014/03/Vince-McMahon-Getty-Images.jpg

A businessinsider.com weboldal hozta le a hírt, amely szerint a WWE Networkre jelenleg körülbelül 700.000 előfizetés érkezett, amelynek minimum a duplájára van szükség ahhoz, hogy a szervezet bevételei elérjék a Network előtti szintet és kitermeljék azt a hiányzó összeget, amit a hagyományos PPV előfizetőkkel veszítettek el.

Bár a WWE Network gyorsan növekszik és az előzetes becslések alapján el is fogják érni a másfélmillió előfizetőt, azonban erre leghamarabb 2015-ben kerülhet sor, hacsak a WWE nem hajlandó megnyitni a WWE Network szolgáltatást Amerikán kívül is, egyenlőre azonban erre nincs sok esély, mivel ez rövidtávon még több költséget jelentene a szervezetnek.

Számítani lehetett rá, hogy a kezdeti időszakban visszaesés lesz érzékelhető a PPV bevételekben, mivel míg a korábbi rendszer PPV-ként nagyjából 50 dollárba került egy embernek, addig a mostani rendszer havonta 10 dollárba kerül, azonban úgy tűnik, hogy erre a WWE nem tudta felkészíteni a részvényeseit, mivel a hír után, rengetegen megváltak a szervezet részvényeitől, aminek köszönhetően azok ára 19 dollárról 11 dollárra esett vissza. Az 1990-es évek vége óta nem volt ennyire rossz helyzetben a WWE a tőzsdén, ez pedig a további lehetséges vásárlókat is megriasztja.

Vince McMahon vagyona ennek köszönhetően nagyjából 350.000.000 dollárral csökkent, ami egy óriási szám, a WWE igazgatója a becslések szerint kikerült a milliárdosok köréből, pedig a WWE Network megnyitása után ez az év volt az első alkalom, hogy a vagyona 2000 óta egymilliárd dollár fölé ment, úgy látszik, ez nem tartott sokáig.

Bár a WWE jövője hosszútávon nincs veszélyben, mivel a Network egyre jobban növekszik és egy - két éven belül elérheti, sőt megelőzheti a hagyományos PPV rendszer nyereségét, azonban a WWE-nek mindenképp figyelembe kell vennie, hogy lassabban térjen át az új digitális rendszerbe, mint ahogyan azt tervezte.

17 megjegyzés:

 1. Mielőtt még jönne a sok okos meg moziból szabadult: a részvénypiacon elfingták magukat hogy már pedig ez nem lesz jó a sok birka meg bepánikolt. Ha az emberek nem adták volna el ez a cikk sem létezne. Átmeneti hullámvölgy ami a szervezetet egyáltalán nem, viszont annak értékpapírjait (a tőzsdén) érintik. Semmivel nem lesz rosszabb/jobb az adás vagy akár a fizetések, stb. Egyszerű színjáték az egész a számok körében. Nem kell aggódni, Vince is leszarja kb.

  VálaszTörlés
 2. Hoppá! :O
  Akkor lényegében meg érte bevezetni a WWE Network-et.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A WWE Network-öt nem azért vezették be, mert rövid távon "megéri", hanem azért, mert így az egésznek keretet adnak. Úgy vannak vele, hogy odaát a sok hülye eddig is régi meccseket nézegetett a youtube-on, dailymotion-ön, akkor miért ne tegye úgy, hogy nekik fizet közben.
   Viszonylag kevés pénzért kapsz a múltból és a jelenből rengeteg meccset, extrát, mindent.

   Az jellemző a piacra, hogy ilyenkor visszaesés van, ezzel kalkuláltak. Amint összegyűlik az az előfizető bázis, ami elég ahhoz, hogy nullszaldós legyen, önjáró lesz a dolog, onnantól meg nyereséges... Teljesen jól gondolkoznak üzletileg.

   Azt nehéz elfogadnunk, hogy a 6-12 éves réteg a fő célcsoport... :)

   Törlés
 3. " Vince McMahon is going to make money despite himself. He’s a millionaire who should be a billionaire. You know why he’s not a billionaire? Because he surrounds himself with glad-handed, nonsensical, douchebags" CM Punk
  Punk-nak megint igaza lett :D Beszarok :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. "It's gonna get taken over by his idiotic daughter and his doofus son-in-law.."

   nem hiába mondják, hogy k*rva jó promó :D

   Törlés
 4. Az, hogy a tőzsdén nem adnak a részvényekért annyit, mint korábban szinte semmit nem számít. Több éve dolgoznak a Network-el, minden lehetőségre felkészültek és számoltak. Fejetlenül nem vágnak egy ekkora dologba ők sem. Ha 2 év kell nekik, kivárják, de amint beindul az eltervezett dolog, megállíthatatlanok lesznek a wrestling világában. Noha már most is azok, a Network akkora előnyt jelent nekik, amire egy más cég sem képes. Az a 350.000.000 dollár pedig csak papíron volt, nem Vince zsebében. A vagyona egy petákkal sem csökkent, sőt 2015 csak több és több lesz neki.. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azért vannak olyan események amivel nem lehet számolni, a tőzsdén lévő birkák viselkedése pont ilyen. De tény, hogy igazából sokat nem számít. Az adások ugyanazok maradnak. Azért amúgy ha jelentősen így maradna a tőzsdei helyzet, vagy romlana, akkor azért már észrevehető lenne, de jelenleg ez semmi.

   Törlés
  2. Bezony:) Pénzben okosak,már csak a műsoron kell javítani.

   Törlés
  3. Simán visszajön nekik idővel. Persze ez függ a Network-től is. Mert a WM-n hibátlan volt, de a legutóbbi ppv alatt már sok helyen besz@rt. :D

   Törlés
  4. Hát ez attól függ, hogy akarnak-e javítani az adások minőségen, mert Vince szar az adásra, csak a pénze legyen meg.

   Törlés
  5. Nem kell ide semmi :D megmondta a fészen az okos mark, hogy Cena miatt buktak a tőzsdén :D

   Törlés
  6. mivan?:D ezt részletezd kérlek :D

   Törlés
  7. csak menj a WWE Hírek facebook oldalára ehhez a hírhez :) az a gyerek mindig azzal trollkodik, hogy utálja Cenát és mindenről ő tehet, ami sz@r :D

   Törlés
  8. Őszintén a faszbúkon még is mit vártatok? Ide is néha felszabadul pár értelmiségi, hát akkor ott ahol ezeknek a törzshelye van...

   Törlés
 5. Édes mindegy... Néhány éven belül a Networknek köszönhetően pénzben fog(újra) fürödni Meki bácsi. A cég nincs akkora veszélyben mint 90-es évek végén. Akkor is csak azért volt gáz, mert a WCW-nak is sok lóvéja volt.

  VálaszTörlés
 6. jövőhónapban kapok a szülinapomra cena pólót meg sapkát ha sokan vesznek fellendül az üzlet!!

  VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.