Header Ads

Viva La Raza Eddie Guerrero - 10 éve, és mintha tegnap lett volna...

2005 november 13-kán, még a magyarországi hírekben is szerepelt, hogy az egykori WWE Szupersztárt, Eddie Guerrero-t holtan találták a hotel szobájában.

Sok ember számára Eddie volt a legjobb pankrátor, aki valaha a szorítók közé lépett. Egy második generációs pankrátor, aki mindig nagy tisztelttel volt az iránt, amit csinált, és ezt mindig ki is mutatta, amikor a négyszögletű ringbe lépett. Technikailag és tudásilag messze mások fölött állt, és mindig meg volt a képessége, hogy olyan meccset adjon, amiről még sokáig beszéltek utána...

Eddie Guerrero meccseit az olyan emberek, mint Dean Malenko, Chris Benoit, Chris Jericho és Kurt Angle ellen még ma is tananyagként használják az államokbeli pankrátor iskolákban.

Eddie az évek során elérte, hogy az emberek megszeressék, aminek a jutalma egy a 2004-es, No Way Out-on a WWE címért járó meccs volt a Brock Lesnar ellen. Sok ember számára ez volt egy igen hosszú út csúcspontja.

 Eddie Guerrero megnyeri a WWE címet

Sajnos a WWE címtartása nem tartott sokáig. Az akkori hírek szerint Eddie nem bírta azt a nyomást, ami a címmel ránehezedett, mivel ő lett a cég folyamatos és állandó elöljárója. Ezért megkérte Vince McMahon-t had veszítse el a címet. De nem akarta, hogy bárki ellen veszítse el, a lehetőségeket miszerint John Cena, Booker T vagy Undertaker legyen az ellenfele elvetette. Ő egy fiatal karaktert akart felemelni, méghozzá JBL-t. Ő egyedül volt felelős azért, hogy a John Bradshow Layfield karakter ennyire sikeres lett.

Eddie utolsó meccse Mr. Kennedy ellen

Miután elvesztette a címet, Eddie 2005-ben Feud-ba kezdett Rey Mysterio-val és Batista-val. Mind két story sikeres és élvezhető volt. Majd következett a SmackDown! csapatba való Survivor Series kvalifikációs meccse Mr Kennedy ellen. Aki ismeri a meccset nem csak azért emlékezhet rá, mert ez volt az utolsó meccse, hanem azért is, mert amit azon a meccsen előadott megint végre ő volt, az az Eddie akit a közönség szeretett és imádott. Majd jött a hír, Eddie Guerrero-t a hotel szobájában holtan találták. A halál oka szívelégtelenség.

Remek előadó volt, tökéletes kombinációja az In-ring-nek, a személyiségnek és nem is beszélve a remek promoiról. Az egyik percben még szerettük a másik percben el tudta érni az embereknél, hogy utálják. 2006-ban beválaszozták a Hall of Fame-be, és elfoglalhatta a végső helyét nem csak a szívünkben, hanem a hírességek csarnokában is, köszönjük Eddie!

 Köszönjük Eddie!!

13 megjegyzés:

 1. Eddie 1 remek pankrátor volt bár én sajnos csak 2007 óta nézem a WWE-t és ezért nem sok meccsét láttam de a Youtube-n már több tucat meccset megnéztem amibe benne volt Eddie mérkőzései is plusz nagyon sokat hallottam róla h milyen jó pankrátoor is volt ő. örülök ennek a cikknek h még a halála után 6 évvel is így emlékeznek rá.
  R.I.P. Eddie
  Pratykusz

  VálaszTörlés
 2. Nagyon jó cikk lett Blueprint, elismerésem. :)
  Eddie Guerrero nagyon jó pankrátor volt, és az egyik kedvencem, Nyugodjék békében! :(
  Viva La Raza!

  VálaszTörlés
 3. Minden tiszteletem Eddie-é, aki a legélvezetesebb, fordulatosabb meccseket hozta el nekünk. Nyugodjék békében.

  VálaszTörlés
 4. R.I.P. Eddie!
  (Cult of Punk)

  VálaszTörlés
 5. Én ilyenkor minden évben Eddie-s videókat nézem :) imádom amikor bejön és a kocsival ugrál :D meg amikor a gipszével sz...a a népet :D vagy amikor Angle-t leütött az övvel és a bíró észrevette és berakta az övet a hasa alá és nem állt fel mondván fáj a hasa :D
  Ő pontosan ezért fog mindig is köztünk lenni!!

  VálaszTörlés
 6. A WWE 2005 óta halott. Még feltámadt, de 2007-ben megint meghalt. Két olyan embert vesztettek el, akik láthatóan mindmáig érdeklik a nézőket és tananyagként segítik a feltörekvő "pankrátorokat". Soha senki sem fogja őket pótolni és mára a WWE már csak egy imidzs semmi más.
  Isten veletek nagy harcosok.
  Eddie Guerrero Chris Benoit

  VálaszTörlés
 7. Eddie egy nagyszerü ember volt és remek pankrátor igaz volt heel is de attól még nagyon szuper volt és még mindig nézik az emberek a meccset itt.meg remek story is volt jobb volt mint pl punk vagy shemus vagy cena ezerszer nyugodj békében Eddie Guerrero :D

  VálaszTörlés
 8. E'n azt olvastam hogy ugy halt meg hogy megme'rgezte maga't meg a csala'dja't....vagyis megolte oket...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Te Chris Benoit-ra gondolsz, és nem megmérgezte őket, hanem úgy tudom, hogy felkötötte, magát is. Ettől függetlenül a valaha volt egyik legjobb pankrátor, és mind tudjuk, hogy az orvosa által felírt szerek miatt történt mindez.

   Törlés
  2. Nem -nem. A kemény edző szerek, sok munka és a stressz tette tönkre a szívét.

   Törlés
  3. Összetéveszted Benoit-tál.

   Törlés
 9. Én akkor kezdtem el nézni pont mikor Rey-el volt feudja és JBL is a csúcson volt. Nagyon megszeretették velem a wwe-t és a pankráció világát. Akkori sztorik és a színészkedés sokkal élvezhetőbb volt.
  Köszönjük Eddie!!! RIP

  VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.