Header Ads

Mit jelentenek The Rock tetoválásai?

Bizonyára sokan láttátok már Dwayne "The Rock" Johnson bal vállán lévő nagy, samoai típusú tetoválást. De vajon mit is jelenthet ez az összetett, látványos grafika?

2003 elején Dwayne Hawaii-ra utazott, hogy magára tetováltassa családja történelmét, ami egy samoai tradíció. Itt vannak a tetoválás felfedett jelentései, az ő elmondásában:


A) Ezek kókusz pálma levelek, vagy "niu", ami egy samoai főharcost jelent.
B) Ez a nap, ami jó szerencsét hoz.
C) Ez egy "isa/ ga fa'atasi" (három ember egyben). Ez én vagyok, nyitott karokkal. Ahogy folytatódik a mellkasomon kapcsolódik a "o lo'u to'a/ua" (feleségem, Dany) és az én "o lo'u to'a/ua"-m (lányom, Simone Alexandra)
D) Ezek a kicsinyedő örvények a múltat képviselik a jövővel, ami még nagyobbá válik. A minta folytatódik a karom alatt, ahova a jelentése van írva: "Azon a helyen változik, ahol el fog tűnni."
E) Ez a két szem, nevezetesen "o mata e lua", az utamat figyelő ősöket jelképezik.
F) Ez a Nagy Szem, ez egy megfélemlítő szimbólum, ami lehetővé teszi birtoklójának, hogy uralja ellensége szellemét. A szem az ellenség összecsapáskor történő összezavarására használt.
G) Ez a törött arc, cápa foggal jelölve -az erő jele- az én szellemem védelmezője és az én küzködéseim szimbóluma.
H) Ez a pap és spirituális vezető, aki felemeli a harcost a felvilágosodáshoz és természet feletti erőhöz a harcos ősei figyelme alatt.
I) Ezek a bőség és eredmény kövei. Ők az életem alapjai és felszentelésem szimbólumai. Ők hozzák a becsülettel való beszéd jogát, mint a Tula Fale (egy nagy beszélő főnök), és fenntartják a mana-t (természet feletti erő).
J) Ez egy teknőspáncél, hogy elterelje a gonosz szellemeket. A harcosok a csatában teknőspáncélt használtak a védekezésre.

11 megjegyzés:

 1. nagyon jó ez a tetoválás :D

  VálaszTörlés
 2. Magyarországon lehet ilyen tetoválást csináltatni???

  VálaszTörlés
 3. nekem most lett kész a rock tetkom...és király

  VálaszTörlés
 4. És hol van ebből minta vagy mi alapján csináltattad?

  VálaszTörlés
 5. Sziasztok, engem is érdekelne, hogy itthon hol van lehetőség hasonló mintákat készítő szalonokat, műhelyeket találni?

  VálaszTörlés
 6. Sziasztok, engem is érdekelne, hogy itthon hol van lehetőség hasonló mintákat készítő szalonokat, műhelyeket találni?

  VálaszTörlés
 7. Sziasztok, engem is érdekelne, hogy itthon hol van lehetőség hasonló mintákat készítő szalonokat, műhelyeket találni?

  VálaszTörlés
 8. Sziasztok, engem is érdekelne, hogy itthon hol van lehetőség hasonló mintákat készítő szalonokat, műhelyeket találni?

  VálaszTörlés
 9. Sziasztok, engem is érdekelne, hogy itthon hol van lehetőség hasonló mintákat készítő szalonokat, műhelyeket találni?

  VálaszTörlés
 10. https://www.amazon.com/Kotbs-Sheets-Temporary-Tattoos-Adults/dp/B01BY1V18S

  VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.